13 °C
borús égbolt
2024. február 28., szerda
Elemér

A tökéletes barnulás 5+1 titka

2016. június 18.
5.9891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Itt a nyár, a barnulás időszaka, amikor mindenki szeretne magának egy kis színt szerezni, de nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy "ahogy esik, úgy puffan" alapon barnítják magukat akár a napon, akár a szoláriumban. A barnulás azonban egy összetett folyamat, amit ésszel és megfelelő felkészüléssel, sőt mi több, előkészületekkel kell kivitelezni. Ha te is szeretnél tökéletes barnaságot, fogadd meg tanácsainkat.A tökéletes barnulás 5+1 titka - 2. kép

1. Radírozz!

Barnulni úgy is lehet, hogy fogjuk magunkat és kifekszünk a napra, de ez a legtöbb esetben - ha csak nem sülünk le, mint a főtt rákok -, csak foltos felszínt eredményez majd. Nagyon fontos tehát még a napozás megkezdése előtt radírozni, ezáltal eltávolítani az elhalt hámsejteket annak érdekében, hogy egyenletesen barnulhassunk.

2. Krémmel barnulj!

Óriási felelőtlenség UV védelem nélkül megkezdeni a napozást, ezáltal minden esetben használjunk valamilyen krémet ahhoz, hogy bőrünk ne károsodjon, hanem valóban csak barnuljon. Ennek érdekében legalább az első két-három napozás előtt használjunk 50-es faktorszámú, majd a bőrtípusunkhoz illeszkedő, legalább 10-es, legfeljebb 30-as naptejet. Ügyeljünk a krém egyenletes elosztására, és ha két óránál tovább vagyunk a napfényben, akkor a műveletet ismételjük meg.

3. Hajakat feltűzni, pántokat leszedni!

A tökéletes barnuláshoz hozzátartozik, hogy a napfény akadálytalanul érje a bőrünket. Biztosan láttunk már bikinivonalban leégett hölgyeket, vagy olyanokat, akik napszemüvegben, esetleg kibontott hajjal, copffal a hátukon égtek le. Ne kövesd el ezeket a hibákat, vesd le a pántokat, tűzd fel a hajadat, a napszemcsi helyett pedig csak hunyd le a szemed és élvezd a napsütést.

A tökéletes barnulás 5+1 titka - 3. kép


4. Le a sminkkel!

Ha szeretnéd foltok nélkül lebarnítani az arcodat, mindig smink nélkül feküdj ki a napra, hovatovább erősen ajánlott még a korábbi sminked maradékait is aprólékosan eltávolítani, még ha nem is igazán látod azt normál esetben. Ugyanez a helyzet egyébiránt a parfümökkel és a különféle magunkra kent egyéb vegyszerekkel is, amelyek óriási fehér foltokat hagyhatnak rajtunk.

5. Szőrteleníts!

A napozást minden esetben egy alapos tisztálkodással kell kezdeni, amihez hozzátartozik a szőrtelenítés is. A legjobb az, ha nem borotválkozol, hanem epillátort vagy gyantát használsz, amelyek gyökerestől eltávolítják a szőrszálakat, mert csak így van lehetőségünk arra, hogy szép és egyenletes barna felületet kapjunk a kívánt testrészen.

+1. Légy türelmes!

A barnulás folyamata nem lóverseny, nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk és betartsuk a fokozatosság elvét. Nem lehetünk egy-két nap alatt csodálatosan barnák, mert azzal csak csúnyán károsítjuk a bőrünket, ami rövidtávon ráncosodást eredményez majd. A legjobb esetben is legalább 5-6 napozással töltött alkalomra van szükséged ahhoz, hogy megfelelően barna légy, de a fehérebb bőrűek esetében ez sokkal tovább, akár hetekig is eltarthat majd.
5 hozzászólás

Natasha

8 éve, 4 hónapja és 9 napja

Van akinek könnyen megy. De az egészségtelen is.

válasz erre

leoni

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Nem könnyű türelmesnek lenni, főleg ha rövid a nyaralás. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Szerencsés vagyok, gyorsan barnulok, bár nyaralás előtt egy kis szoliba is el szoktam menni.

válasz erre

Móni

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Kár, hogy a nyaralás csak egy hétig tart. Nincs idő a csokibarnára sülni. mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Én mindig olyan nehezen barnulok... nagyon fehér a bőröm. szomorú smiley De majd figyelek erre.

válasz erre