25 °C
borús égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

A szójatej szépségünkre gyakorolt pozitív hatása

2019. február 23.
11.9271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egyre több helyről hallani, hogy az állati eredetű tej egyáltalán nem olyan egészséges, mint ahogyan sokan mondják, egyre többen szenvednek laktózérzékenységtől és tejallergiától is pluszban, vagyis eleve nem tehetik meg, hogy például tehéntejet igyanak. Számukra jó alternatívát nyújthatnak a növényi tejek, melyek közül a szójatej különösen ajánlott, hiszen nemcsak nagyon finom, de számos pozitív hatást gyakorol közvetetten vagy közvetlenül a szervezetünkre és a szépségünkre. Hogy melyek ezek?


Akadályozza az öregedést

A szójatej fogyasztásának egyik pozitív hozadéka, hogy képes megemelni a szervezetünkben a kollagén mértékét, ami ugyebár az egyik legfontosabb fehérje a szépség és a fiatalság megőrzéséhez. A kollagén nagy szerepet játszik abban, hogy bőrünk feszesebb és rugalmasabb maradjon, és bár sokan próbálják krémekkel egyensúlyozni vagy helyreállítani az adott területen ezt a problémát, az igazán hatásos az, ha a szervezet belülről képes építeni, így a szójatej ezen a téren különösen előnyös lesz, de természetesen nemcsak belülről, helyileg is aktuális, ezáltal áztathatjuk is vele arcunkat.


Hidratálja a bőrünket

Bár meglepő lehet, de a szójatej rendszeres fogyasztása több kutatás szerint is képes hidratálni a bőrt, ezáltal érdemes naponta legalább egy-két pohárral meginni. A kutatási eredményeket igazolja, hogy rengeteg szépségápolási krémet találhatunk a boltok polcain, melyek szójatej kivonatot is tartalmaznak, és azért ajánlják őket a gyártók, mert hidratálttá, selymesebbé és puhábbá teszik a bőrt.

Óvja bőrünket az UV-sugárzástól

Egészen meglepő, de a szójatejben olyan alapanyagok találhatók, melyek a bőrben felszívódva képesek magas szintű védelmet nyújtani az UV-sugárzástól. Emiatt valamilyen szinten rákmegelőző hatása is van, hovatovább képes csökkenteni a bőrben a gyulladás mértékét vagy az UV-sugárzás által előidézett károkat.


Eltünteti a pattanásokat

Bár ez a hatás rendkívül emberfüggő, ha viszont tejfogyasztásból fakadóan kell szembenéznünk a pattanásos bőrrel, hovatovább az állati eredetű tej és tejszármazékok növelik a probléma mértékét, akkor a szójatej garantáltan segít majd csökkenteni ezt a problémát. Tartós fogyasztás mellett ráadásul a gyulladásgátló hatás is segíti a pattanások éltüntetését.

Hámlasztja a bőrt

A szójatejről kevesen gondolnák, de egyfajta természetes bőrradírként is alkalmazható, lévén elősegíti a természetes hámlasztást, a bőr megújulásának a folyamatát. Ezt közvetetten, belülről is támogatja, de a legjobb hatást értelemszerűen közvetlenül a bőrön alkalmazva érhetünk el vele. Készíthetünk például belőle szuper arcmaszkot, ha szójatejet, olívaolajat és kristálycukrot keverünk össze, ami segít leradírozni az elhalt hámsejteket. Néhány kezelés után garantáltan látszódik majd az eredmény!
1 hozzászólás

becky

5 éve, 10 hónapja és 18 napja

Szójatejnek szerintem fura íze van. Nem nagyon kedvelem.

válasz erre