Egy marék cseresznyével tehát nem csak éhségünket csillapíthatjuk, magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt ugyanis még szervezetünkre is jó hatással van. A cseresznyében ugyanis az élelmi rost és a szénhidrát mellett A-, C-, B1-, B2-, és még B6-vitamin is megtalálható, de mindezen kívül olyan ritka, a szervezet számára mégis nélkülözhetetlen alapanyagokat tartalmaz, mint a folsav, a vas, a pantoténsav, a biotin, a niacin, a riboflavin, a kalcium, a nátrium, a kobalt, a kálium és a foszfor. Mindez pedig egy ilyen aprócska gyümölcsben!
A cseresznyét ajánlatos gyerekeknek és csontritkulástól szenvedőknek nagy mennyiségben fogyasztaniuk, hiszen pozitívan befolyásolja a csontok fejlődését, illetőleg kalciumtartalmuk szinten tartását. Mint a legtöbb piros héjú gyümölcs, úgy természetesen a cseresznye is nagy szerepet játszik a daganatos megbetegedésekkel szembeni harcban és a rák megelőzésében, a benne megtalálható flavonoid ugyanis gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatással is bír, de méregtelenítésre is tökéletesen alkalmas rendszeres fogyasztás esetén.
Ha mindez nem lenne elég, a cseresznye segítségével még fogyni is lehet. A gyümölcs tökéletesen alkalmas arra, hogy hirtelen leadjunk 2-3 kilót, elég hozzá, ha egy pár napos cseresznyekúrát tartunk, így naponta 1-1,5 kilogramm cseresznyét elfogyasztva akár egy hét alatt is megszabadulhatunk - kímélő étrend és mozgás mellett - néhány felesleges kilótól.