9 °C
erős felhőzet
2024. április 21., vasárnap
Konrád

A nagyágyú - teszteltük a Braun Series 9 borotvát

2018. június 03.
8.4301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A férfiak életük során közel fél évet töltenek azzal, hogy megszabaduljanak az arcukon lévő szőrzettől. Éppen emiatt fontos számukra, hogy kényelmes és viszonylag gyors módját válasszák a szőrtelenítésnek. A különböző gyártók rengeteg féle elektromos borotvát dobnak a piacra, melyek közül a "nagyágyút", a Braun Series 9-et nemrégiben mi is kipróbáltuk, a mai cikkünkben pedig eláruljuk, mennyire vált be férfi kollégánknak.


A Braun igyekszik olyan innovatív fejlesztéseket véghezvinni, melyekkel a felhasználók a legjobb eredményt érhetik el. Nem volt ez másképp a márka jelenlegi leghatékonyabb borotvájával is, a Series 9-cel, mely a piac egyik legjobb elektromos borotvája. A percenként 40 000 vágómozdulatra képes készülék nem csak a a szakáll sűrűségéhez, hanem az arc formájához, karakterisztikájához is alkalmazkodik.

Ennek köszönhetően a makacsabb szőrszálakkal is gond nélkül megbirkózik anélkül, hogy bármilyen beállítást eszközölni kellene a készüléken, hiszen mindent elvégeznek a kis szenzorok a felhasználó helyett.

Percenként 40 000 vágómozdulatot tesznek ezek a pengék

Percenként 40 000 vágómozdulatot tesznek ezek a pengékA Series 9-en öt egyedülálló vágóelem található, melyeket a különböző szőrtípusokhoz terveztek. Ezek nagy eséllyel mindenféle arcszőrzettel meg fognak birkózni, kollégánk, aki hetek óta használja, nem tapasztalt olyat, hogy ne szedte volna le maximálisan a szakállát az új Series 9, márpedig több élethelyzetben is használta azt.

Alapesetben, amikor tesztünk alanya kétnaponta borotválkozott, a készülék simára, egyenletes felületűre szedte le a szőrzetet, napi használattal sem volt semmilyen kiemelhető probléma. A néhány napos, már jóval nagyobb szőrzettel ugyanolyan simán bánt el a Braun nagyágyúja, pedig azt vártuk, hogy ilyen esetben már küzdenie kell. Nem kellett.

Akár zuhanyzás közben is használható a készülék

Akár zuhanyzás közben is használható a készülékAz igazsághoz hozzátartozik, hogy tesztünk során néha sajnos hagyott ki 1-2 szőrszálat a borotva az arcon, annak ellenére is, hogy azon többször átment a készülék (egyelőre nem tudtuk megfejteni az okot), de még így is nagyon jó eredményt lehet elérni néhány perc alatt. A borotva egyébként több méterig (!) vízálló, így akár zuhanyozás közben is lehet használni.

Ilyenkor azonban érdemes borotvahabot vagy zselét használni hozzá, ugyanis a sima vízes arcon kissé nehezen siklanak a pengék az erősebb szőröket tartalmazó felületen. Izzadt arcon szintén ez a helyzet. Leszedi a szőrt, de a siklás kissé nehezebb.

Bőrbarát precíziós nyíró a pontos vonalakért

Bőrbarát precíziós nyíró a pontos vonalakértA borotván található egy beépített és bőrbarát precíziós nyíró, ami könnyedén csúszik ki a borotva hátoldalából, és pontosan alakítható vele a bajusz és a barkó, valamint a kecskeszakáll mellett részek is nagyszerűen alakíthatók vele. Óriási előnye a készüléknek, hogy a csomagolás tartalmaz egy Clean&Charge tisztító- és töltőegységet is, mellyel - egyszerűen belehelyezve azt - higiénikusan tisztítható a készülék, így nem kell aggódni amiatt, hogy baktériumok telepednek meg a borotvafej kis pengéi között.

Ez azok számára is fontos, akiknek arcbőre nagyon érzékeny - tesztben résztvevő kollégánk is ilyen. Mi csak a teszt miatt próbáltuk ki ezt a lehetőséget, valójában nem volt még rá szükség. Fontos kiemelni még azt is, hogy semmiféle kipattogzás, irritáció nem lépett fel (normál borotva használó férfitársaink tudnának erről mesélni), ezért egyrészt utókezelésre sincs szükség, másrészt nem gyullad be a bőr, ami nagyon lényeges pozitívum!

Tisztít és tölt is egyben

Tisztít és tölt is egybenEgy töltéssel elméletileg 50 percig képes működni a Series 9, tehát egy hosszabb nyaralásra is bátran magunkkal vihetjük a készüléket és nem kell külön elcsomagolni hozzá a töltőjét. Nálunk egy alkalommal volt eddig feltöltve (kicsomagoláskor), azóta pedig legalább tíz alkalommal, alkalmanként pár percig használva, az akkumulátor visszajelzés pedig mindössze egy rovátkát csökkent.

Bátran kijelenthetjük hát, hogy azoknak a férfiaknak, akik például sokat utaznak, ez a borotva tökéletes választás lehet. Kis helyen is elfér, ráadásul egy tok is található a csomagban.

Utazáshoz kiváló társ

Utazáshoz kiváló társAzon férfiaknak ajánljuk a Braun Series 9 borotvát, akik nem szeretnek túl sok időt eltölteni borotválkozással, és viszonylag sűrűn - akár minden nap - borotválják arcukat. De azok számára is nagyszerű választás, akik sokat utaznak és nem szeretnének hatalmas neszesszereket rakni a bőröndökbe.

Bár a készülék ára kicsit borsos - tesztünk idején körülbelül 120 000 forintba kerül - , de hosszútávon megéri a befektetett pénzt. Márpedig hosszútávú társ lesz, az nem is kétséges. Amelyik férfi ajándékba kapja ezt a készüléket, a tenyerén fogja hordozni az ajándékozót, ez egyszer biztos!
4 hozzászólás

Minoni

6 éve, 4 hónapja és 12 napja

Na ez nem semmi. Megvan a párom szülinapi ajándéka! mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 4 hónapja és 20 napja

Hűha nem semmi egy borotva. Majd megmutatom a barátomnak. Hátha megteszik neki.

válasz erre

pilótakeksz

6 éve, 4 hónapja és 21 napja

Elég komoly ára van, de ha azt nézzük hogy mit tud, meg is éri azt.

válasz erre

hemberender

6 éve, 4 hónapja és 21 napja

Na most megdobogtattátok a szívem. Kell. röhögő smiley

válasz erre