A győztes brokkolis lepény receptje:
Hozzávalók:
30-35 dkg fagyasztott, leveles tészta
50 dkg brokkoli
1 evőkanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő
20 dkg sonka
4 db tojás
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
1 evőkanál mustár
só, bors
Elkészítése:
A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy egy kerek sütőforma alját és oldalát is kibéleljük. A tésztát villával megszurkáljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Majd a tésztára sütőpapírt teszünk, megszórjuk száraz babbal és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig "vakon" sütjük. Majd a sütőpapírt és a babot eltávolítjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, szárát vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő MAGGI Ízvarázs ételízesítővel ízesített vízben kb. 4-5 perc alatt roppanósra főzzük. Lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sajtot lereszeljük.
A brokkolit és a sonkát összekeverjük, majd a tésztára rakjuk. A tojássárgájához keverjük a reszelt sajtot, a tejszínt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az előzőekhez óvatosan hozzákeverjük. Az egészet a sonkás brokkolira öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Melegen és hidegen is tálalható.