17 °C
tiszta égbolt
2025. május 31., szombat
Angéla, Petronella

A lúgosító diéta fontossága

2014. január 11.
2.1271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A modern kor emberének szervezetére egyre inkább az elsavasodás a jellemző. Dr. Robert O. Young legfrissebb felfedezése szerint éppen ezért van egyre nagyobb szükség lúgosító diéták megtartására, amelyeknek nem csak alakformáló hatásuk van, hanem egyben szervezetünk savas és lúgos hatását is kiegyensúlyozzák.


A kutató felfedezése szerint elsősorban a növényi táplálékok képesek tisztítani, ezáltal lúgosítani testünket. Young arra a következtetésre jutott, hogy a test túlzott elsavasodása a legtöbb betegség kiváltó oka, mivel a legtöbb ember olyan étrend alapján éli életét, amely csupa savképző ételből, így cukrokból, húsokból és tejtermékekből áll.

Ha testünk pH-értéke kiegyensúlyozatlan, az minden egyes testrészünkre kihatással van, így az ideg- és keringési rendszerre, az izmokra, valamint a bőrre is. A kutató szerint még az elhízottság is az elsavasodás jele, ami a test normális reakciója, hogy a zsír megvédje szervezetünket a savaktól és káros hatásaiktól.

A lúgosító diéta során tehát az a cél, hogy testünk visszanyerje semleges pH értékét. A kúra során kerüljük a savképző ételeket - mindenekelőtt az állati eredetűeket - és fogyasszunk minél több friss gyümölcsöt, valamint direkt lúgosító ételt, illetőleg vizet. A lúgosító étrend egyetlen hátránya, hogy a megszokott cukros és sós ételek után az efféle eledelek íztelennek tűnnek majd, de fűszerekkel ellensúlyozhatjuk ezt a kellemetlenséget.

Lúgosításra tökéletesen alkalmas ételnek tekinthetők a nyers gyümölcsök és zöldségek mellett a burgonya, a nyers tej, valamint az összes fűszernövény. Ha szervezetünket savasnak érezzük - a legjobb előjel a sok gyomorsav -, abban az esetben érdemes ezekből az ételekből többet fogyasztanunk.
3 hozzászólás

Sandy

12 éve, 4 hónapja és 13 napja

Linda írta:
De a narancs és az alma friss gyümölcsök mégis savat tudnak képezni! Akkor azokkal mi van??
Szerintem itt a banán jöhet szóba...

válasz erre

simply red

12 éve, 4 hónapja és 13 napja

A citromos víz rendszeres kortyolgatása nagyon ajánlott, ha lúgosítani szeretnénk a szervezetünket.
Én úgy tudom, az alma és a narancs is lúgosít. De a dohányzás és a mértéktelen kávé és szénavasüdítő fogyasztás erősen savasít.

válasz erre

Linda

12 éve, 4 hónapja és 13 napja

De a narancs és az alma friss gyümölcsök mégis savat tudnak képezni! Akkor azokkal mi van??

válasz erre