10 °C
borús égbolt
2024. március 02., szombat
Lujza

A legjobb hétvégi programok Budapesten (2014. január 4. - január 5.)

2014. január 03.
2.4141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod a fővárosban, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Hasznos és kellemes elfoglaltságot találhatnak maguknak a hétvégén a koncertkedvelők, hiszen a 30. évfordulóját ünneplő Ghymes együttes tart nagy koncertet a Papp László Budapest Sportaréna színpadán, méghozzá január 4-én, szombaton este 7 órai kezdettel. A fellépés érdekessége, hogy a nagy életműből a felvidéki zenekar jótékony céllal válogatott össze egy gazdag repertoárt a rajongóknak, a befolyt összegből ugyanis a Hátrányos Helyzetű Tehetséges Gyermekekért Alapítványt szeretné segíteni a formáció.

A legjobb hétvégi programok Budapesten (2014. január 4. - január 5.) - 2. kép

A kiállítások kedvelői számára egész hétvégén nyitva áll - és mindemellett február 23-ig folyamatosan - az Egy város entrópiája - Julia Stoschek Collection című kortárs képzőművészeti magángyűjtemény, ami az időalapú médiumokra kíván koncentrálni. A Műcsarnokban helyet kapott kiállításon akár egy teljes napot is eltölthetnek majd a látogatók, miközben 11 művész 26 munkáját tekinthetik meg, így a svéd Klara Lidéntől Robert Smithson művei mellett Cao Fej, Tobias Zielony és - többek között - Andro Wekua alkotásai is megcsodálhatók lesznek.

Ha vidéken szeretnénk programokat találni magunknak a hétvégén, érdemes Győrbe látogatni, ahol Kövi Szabolcs tart exkluzív Sóbarlangi koncerteket, méghozzá január 4-én, délután 15, 17 és este 19 órakor a Csaba u 19/C szám alatt. A koncertre a jegyek elővételben 3000 forintos áron kaphatók, amiért cserébe nem csak a koncertet tekinthetjük meg, hanem hozzájuthatunk az eladó egyik CD-jéhez, valamint 60 percnyi sóterápiához is.

Sárvárra látogatva sem maradunk ugyanakkor elfoglaltság nélkül, lévén január 4-én, 17 órai kezdettel tartja újévi koncertjét a Tinódi gimnáziumban a Sárvári Koncert fúvószenekar. A fúvósok újévköszöntője idestova 40 éves múltra tekint vissza, így egyfajta hagyományőrző előadásnak lehetnek részesei a látogatók, miközben meghallgathatják a fúvósirodalom legtöbb slágerét a népszerű klasszikus művektől kezdve a koncertzenekari műveken át a musicalekig.

A legjobb hétvégi programok Budapesten (2014. január 4. - január 5.) - 3. kép

Természetesen a mozifilmek kedvelőinek sem kell unatkozniuk a hétvégén, lévén már a vidéki mozik is műsorra tűzték Steve McQueen életrajzi drámáját, a 12 év rabszolgaságot, amelynek keretein belül az 1800-as évek Amerikájába, a polgárháborút megelőző időkbe repülhetünk vissza, ahol egy ismert hegedűművészből hirtelen rabszolga lesz, megpróbáltatásai során pedig hősünket egyetlen cél vezérli: ismét szabadnak lenni. A filmről bővebben IDE kattintva olvashatsz!
3 hozzászólás

Sonci

11 éve, 13 napja

pilótakeksz írta:
Jó progik de maradok most itthon és filmezek!
Nekem is ugyanez a program!mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 14 napja

Jó progik de maradok most itthon és filmezek!

válasz erre

Gucci

11 éve, 14 napja

A film jó lesz, lehet elmegyek a csajokkal moziba mosolygó smiley és persze irány az edzőterem

válasz erre