10 °C
enyhe eső
2024. április 24., szerda
György

A legjobb hétvégi programok (2017. január 21. - január 22.)

2017. január 20.
8.0731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


A legtöbb bortermelő vidéken, így Tokajon is megtartják hétvégén, január 21-én és 22-én a Vince-napi szőlő- és borszentelést amelynek során a gazdák a pincesoron várják a legjobb tavalyi borokkal és egy kiadós disznótorossal vendégeiket. Az eseményen azon túl, hogy mindenki jót ehet és jót ihat, egyenesen a termelőktől ismerhetjük meg a szőlőtermeléshez kapcsolódó tudományt és szokásokat.

A legjobb hétvégi programok (2017. január 21. - január 22.) - 2. kép

Tokaj mellett Villányban is várható Vince napi eseménysorozat, így január 21-én, szombaton a Pincéről pincére - variációk Vincére név alatt várják az érdeklődőket a gazdák - már korán reggel friss és ízletes borokkal. A pincejáró délelőtt során felkereshetjük a legnagyobb villányi pincészeteket, miközben borkóstolók, boros játékok, élő zene és más tematikus programok is várják a borkedvelőket.

Vince napi pincejárás, nyitott pincék címmel Pannonhalmán, a környék borvidéki pincészeteiben is boros programok várnak mindenkit egész hétvégén, így komplett buszjárattal, egész napos borkóstolókkal, pincelátogatással és egyéb tematikus eseményekkel. A három napra elosztott programsorozat minden napja más és más régióit érinti a bortúrának, így érdemes minden nap csatlakozni, vagy előre érdeklődni az úti célokról.

A legjobb hétvégi programok (2017. január 21. - január 22.) - 3. kép

Ha egy jó koncertre mennél a hétvégén, egy igazán különleges eseményen vehetsz részt január 21-én, szombaton 19:30-kor a Papp László Budapest Sportarénában. A Magyar Virtuózok Zenekar előadásában ugyanis mindenki élőben élheti át a Harry Potter és a bölcsek köve filmzenei koncertjét, amely a Harry Potter koncertsorozat első előadása lesz.

Amennyiben inkább egy ismert zeneszerző műveit idéznénk meg hallójáratainkban, látogassunk el január 22-én, vasárnap a budapesti Müpába, ahol Brahms-maraton várható. Az egész napos eseményen négy Brahms szimfónia is felcsendül valódi zenészek és zenekarok társaságában, a Budapesti Fesztiválzenekar közreműködésével, a magyar kultúra napja alkalmából.

A televízió elé is érdemes lehet lekuporodni a hétvégén, hiszen olyan nagyszerű filmeket tekinthetünk majd meg, mint szombat este a Holnapolisz (HBO) vagy a 101 kiskutya (RTL Klub), vasárnap este pedig a Jurassic Park 3 (TV2). Ha éppen nem lennél televízió közelében, ne feledd, hogy a Telenor MyTV alkalmazásával neked is lehetőséged nyílik arra, hogy mobilodon keresztül bárhol és bármikor megtekinthesd a legjobb televíziós csatornák legjobb műsorait.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 10 hónapja és 18 napja

Nem sokat tudok erről a myTV-ről de tök jól hangzik.mosolygó smiley

válasz erre