34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

A legjobb hétvégi programok (2016. július 9. - július 10.)

2016. július 08.
2.9811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.
Az előttünk álló hétvége egyik legjelentősebb eseménye minden kétséget kizáróan a Balaton Sound, amely szerda óta várja Zamárdiba főként az elektronikus zenék kedvelőit, és egészen vasárnapig még óriási bulikon vehetnek részt, akik ellátogatnak a Balaton-parti rendezvényre. A változatos programok és a fesztiválra jellemző verhetetlen hangulat mellett így olyan neves fellépőket tekinthetünk meg élőben, mint Steve Aoki, Robin Schulz, Armin Van Buuren, a W&W, Tyga vagy DMX.

Ha egy kicsit magyarosabb programra vágynánk a hétvégén, akkor érdemes a Hortobágy felé venni az irányt, hiszen a mai naptól kezdődően egészen vasárnapig vár ránk a 49. Hortobágyi Lovasnapok névre keresztelt rendezvénysorozat. Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan a hortobágyi pásztorkultúra múltja, jelene és jövője kapja a központi szerepet, de lesz nyeregszemle, profi lovasok bemutatója, utcaszínház, népi játszótér, mindemellett pedig olyan fellépők is felsorakoznak, mint Rózsa Magdi, Szabó Balázs Bandája vagy a Cimbaliband.


Csak úgy, mint az elmúlt években olyan sokszor, idén is megrendezésre kerül a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok hazánk egyik legszebb várkastélyában, ahol július 10-ig változatos programok egész sora várja majd az érkezőket. Az eseményen idén is Károly Róbert és Nagy Lajos királyok uralkodásának idejét elevenítik majd fel előttünk korhű ruhába öltözött hagyományőrző csoportok, méghozzá királyi menettel, lovagi tornákkal, középkori vásári forgataggal, nem mellesleg pedig változatos gyerek- és egyéb kísérőprogramokkal a középpontban.

Hasonlóan tartalmas események várnak ránk a hétvégén Egerben is, ahol most került megrendezésre az immáron hagyományosnak tekinthető Egri Bikavér Ünnepe névre keresztelt fesztivál, ahol minden a finom borokról, az ételekről, a zenéről és a jó kedvről szól majd. Ennek megfelelően az Érsekkertbe látogatva a legjobb egri borok kóstolgatása közben olyan fellépők koncertjeit élvezhetjük majd, mint Kökény Attila, Tabáni István vagy éppen Mujahid Zoltán.

Ha a filmszínházak sötét és hűvös termeit választjuk, akkor érdemes megnézni Zac Efron legújabb filmjét, a Mike és Dave esküvőre csajt keres című filmet. A két főhős igazi bulihuligánok, ahol megjelennek ott mindig kitör a balhé, ezért kishúguk esküvőjére muszáj két rendes lányt vinniük. A két srác el is kezd kutatni, de akiket találnak, talán rosszabbak, mint ők maguk...

3 hozzászólás

Minoni

8 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nem vagyok sound típus. Azok az emberek...

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 8 hónapja és 19 napja

Eger de jó program. mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

8 éve, 8 hónapja és 19 napja

Soundra holnap megyünk. Kíváncsi leszek.

válasz erre