10 °C
borús égbolt
2024. március 02., szombat
Lujza

A legjobb hétvégi programok (2016. április 23. - április 24.)

2016. április 22.
1.9731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.A legjobb hétvégi programok (2016. április 23. - április 24.) - 2. kép

Már csütörtök óta tart, de még vasárnapig látogatható a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, amelynek keretein belül minden a könyvekről szól majd. Több mint 30 országból érkező könyvkiadók, híres írók és szerzők kiállításai és előadásai mellett így könyvvásár, változatos programok és külön gyerekeknek szánt elfoglaltságok és vetélkedők is várnak az érkezőkre

A könyvfesztivál mellett idén is megrendezésre kerül a VI. Tudományfesztivál Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, ahol még a mai napon a Föld napjához kapcsolódó eseményekkel várják az érdeklődőket. Ennek fényében innovációval foglalkozó magyar vállalatok, kutatóintézetek és egyetemek bemutatkozása mellett workshopok, konferenciák és kiállítások is várják az érkezőket.

A legjobb hétvégi programok (2016. április 23. - április 24.) - 3. kép

Különleges programokra számíthatnak április 23-án, szombaton egész nap a Hortobágyra érkezők, ahol a Szent György-napi kihajtási ünnep és V. Hortobágyi Racka nap részeként a tavaszi néphagyományok, népszokások és hiedelmek kerülnek felelevenítésre. A pásztorok ugyanis a nézők szeme láttára első ízben hajtják ki a jószágokat a legelőkre, aminek látványos felvonulás társaságában, délután 14 órakor bárki szemtanúja lehet a Kilenclyukú hídnál, de érdemes lesz elzarándokolni a Pusztai Állatparkba is az eseményt követően.

Egy igazán különleges esemény vár a budapestiekre a JÓL-LÉT Alapítvány és a Motiváció Alapítvány rendezésében, akik április 24-re szervezték az Alternatív Anyáknapja névre keresztelt, leginkább segítő szándékú programjukat. A kérdéses vasárnapot a két alapítvány egyaránt egy tudás-, állás-, valamint információs és élménybörzeként rendezi meg főként olyan nők számára, akik sérült gyereket nevelnek, mert a szervezők úgy gondolják, hogy az ilyen édesanyák a mai társadalomban sajnos egy láthatatlan női csoportot képviselnek.
2 hozzászólás

becky

8 éve, 6 hónapja és 14 napja

Könyvfesztiválra lehet kimegyek, mert ott van bőven választék.

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 6 hónapja és 14 napja

Ezek most nem olyan izgalmasak.

válasz erre