11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

A legjobb hétvégi programok (2014. szeptember 27. - szeptember 28.)

2014. szeptember 26.
4.1981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.A legjobb hétvégi programok (2014. szeptember 27. - szeptember 28.) - 2. kép

Noha az év minden napján érdemes ellátogatni a fertődi Esterházy kastélyba, azonban az előttünk álló hétvégén erre duplán is lesz indokunk, hiszen utolsó napjaihoz közelít az Eszterházi Vigasságok névre hallgató programsorozat. Ennek köszönhetően szeptember 27-én a Marionettszínházban egy klarinét koncerten, míg szeptember 28-án a fertőd-süttöri plébánia templomában egy Haydn és Mozart kórusműveit tartalmazó előadáson vehetnek részt az érdeklődők, miután megtekintették az Európában is kimagaslóan szépnek tekinthető Esterházy kastélyt.

A művészeti fesztiválok kedvelőit idén is várja a budapesti Placc Fesztivál, ami már kedd óta, egészen vasárnapig kecsegtet színes programokkal azok számára, akik a helyszínspecifikus művészetek megszállottjai. Akárcsak tavaly, úgy idén is egyre több magyar produkciót tekinthetünk meg a fesztivál során, legyen szó elgondolkodtató, meglepő, provokatív vagy éppen humoros művészi produkciókról.

A legjobb hétvégi programok (2014. szeptember 27. - szeptember 28.) - 3. kép

Idén is megrendezésre kerül Pákozdon a Katonai Emlékparkban az immáron hagyományosnak tekinthető Honvédfesztivál. Az esemény szeptember 27-én és 28-án várja az érdeklődőket huszár- és hagyományőrző katonai bemutatókkal, katonazenekarok dalaival, népművészeti vásárral, valamint természetesen rengeteg színes, a témához kapcsolódó programmal egyetemben, a vasárnapi napon a pákozdi csata újrajátszásával a középpontban.

Idén sem marad el a Kőszegi Szüret, avagy Vas megye egyik legszebb városának legrangosabb eseménye, ami egészen szeptember 28-ig várja az ünnepi vásárok, illetve színes programok kedvelőit. A szüreti karnevál mellett felvonulások, koncertek, a Károly Róbert téren pedig egy nagy rendezvénysátor is várja az érkezőket, természetesen mindvégig a szürettel a középpontban.

Itt az ősz, és a tök szezonja, ezért természetesen idén sem marad el a Rácalmási Tökfesztivál, ami immáron 11. alkalommal várja a látogatókat, méghozzá a mai naptól fogva egészen szeptember 28-ig bezárólag. A fesztiválon természetesen minden a friss tökökről szól majd, ezáltal felvonulás, tökből készült ételek, kézműves vásár, kulturális-, valamint gasztronómiai programok és egyéb érdekességek is várnak az érkezőkre.

A legjobb hétvégi programok (2014. szeptember 27. - szeptember 28.) - 4. kép

Amennyiben a nyirkos őszi idő miatt nem akarunk kimozdulni, legfeljebb egy moziba, akkor érdemes megtekinteni Az útvesztő című sci-fi akciót, amelyben egy olyan világot ismerhetünk meg egy emlékeit elvesztett főhős által, amelyet mindenhol útvesztők vesznek körül, lakói pedig a túlélésre specializálódtak. A filmről bővebben ITT olvashatsz!
4 hozzászólás

Linda

10 éve, 3 hónapja és 1 napja

Mi megyünk szüretelni. mosolygó smiley Jó kis progi.

válasz erre

Edit90

10 éve, 3 hónapja és 2 napja

Placc fesztivál!mosolygó smiley Ott a helyem!mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 3 hónapja és 2 napja

Nekünk minek honvéd fesztivál most úgy őszintén...

válasz erre

Natasha

10 éve, 3 hónapja és 2 napja

A film nagyon érdekel. A bemutató alapján nagyon bejön.

válasz erre