Amennyiben a bioételek és a jó bor megszállottjai vagyunk, már a mai napon érdemes lesz ellátogatnunk a Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválra, ahol egészen vasárnapig részesei lehetünk egy egyedülálló gasztronómiai eseménynek. A bio alapanyagokból helyben készült finomságok mellett ugyanis a magyar pincészetek legfinomabb borkülönlegességei is megtalálhatók lesznek a három napos rendezvényen, ahol kulturális programok és vásárok is várják az egybegyűlteket.
Szintén borokhoz kapcsolódó esemény lesz Nagykanizsán is, ahol szeptember 12-én és szeptember 13-án kerül megrendezésre a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál. A kulturális programokkal kísért eseményen vásár, előadások és fellépések, ezen felül pedig főzőverseny is várható, az érkezők pedig nem csak a legfinomabb borokat kóstolhatják majd meg, hanem különféle ízletes dödöllékkel is megtömhetik a bendőjüket.
Izgalmas hétvégi program vár ránk szeptember 12-e és szeptember 14-e között Noszvajon, ahol megrendezik a XVI. Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napja névre hallgató eseményt. A kétnapos program középpontjában a borok és a finom ételek állnak, amelyek mind-mind lehetővé teszik egy múltidéző vigadalom megvalósulását, ahol garantáltan mindenki ehet és ihat majd egy jót, aki szereti a tradicionális magyar falusi ízeket.
Ha hétvégén úgy döntenétek, hogy az eső elől valamelyik moziba mentek, akkor mindenképpen nézzétek meg a héten debütált Kamuzsaruk című filmet. Két jó barát egy poén kedvéért beöltöznek zsarunak, majd észreveszik, hogy mindenki igazi zsarunak nézi őket. Innentől kezdve jönnek a csajok, a bulik és egy igazán nagy hal...