21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

A legjobb hétvégi programok (2014. február 22. - február 23.)

2014. február 21.
2.5771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Nagy móka és kacagás vár a fesztiválból farsanggá alakult Miskolci Kocsonya Farsang látogatóira, akiket február 20-tól 23-ig óriási programok várnak a város főterén. A gasztronómiai és kulturális rendezvény immáron 14 éve várja Miskolcra a kocsonyakedvelőket, akik az úgynevezett kocsonyamustra mellett szórakoztató és kulturális programokkal is találkozhatnak, miközben még jól is laknak.

Ha a kocsonya nem tartozik a kedvenc ételeink közé, de a jó disznótoros és a pálinka már igen, akkor a hétvégén Debrecen legyen az úti célunk, ahol február 21 és február 23 között zajlik az I. Debreceni Toros Pálinkafesztivál. A gasztronómiai és kulturális program a Kossuth téren várja az érdeklődőket, ahol a jó zene és az érdekes programok mellett hurka, kolbász, szalonna és az ország legfinomabb pálinkái is megtalálhatók lesznek.


Szintén a hurka és a kolbász kapja a főszerepet a hétvége során Bácskán is, ahol február 22-én rendezik meg a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivált. A rendezők szerint igazi házi receptek és valódi magyaros ételek várják majd a látogatókat, akik természetesen meg is kóstolhatják majd az összes finomságot a város főterén, ahol helyben készülnek majd a tradicionális ételek.

Amennyiben elegünk lenne a télből, és a tavaszt várjuk, itt az idő, hogy a hétvégén ellátogassunk Szentesre, a XIII. Télbúcsúztató Karneválra, aminek köszönhetően mi is részesei lehetünk egy évtizedes hagyománynak. A kulturális- és gasztronómiai programok mellett zenei előadások, egyéb produkciók, valamint kézművesvásár is lesz, miközben jelmezesek gondoskodnak arról, hogy elűzzék a telet.


A mozifilmek kedvelői a hétvégén már megnézhetik az év egyik első nagy meglepetésének szánt történelmi akciófilmet, ami az ókori Rómába repít vissza minket. A Pompeji Paul W.S. Anderson legújabb műve, aki olyan nagyszerű színészeket toborzott maga mellé a római kor felidézéséhez, mint Carrie-Anne Moss, Kiefer Sutherland vagy Emily Browning. A filmről bővebben ITT olvashattok!
5 hozzászólás

monyó

11 éve, 3 hónapja és 25 napja

Elolvastam a Pompeji cikket. Hát nem lehet valami jó....wtf smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Télbúcsúztató karnevál jól hangzik!

válasz erre

Perec

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

De rusnya ez a nő itt az utolsó képen!wtf smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Nálam most lehet otthon maradás lesz és könyv olvasás.

válasz erre

Linda

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ha ilyen rossz idő lesz, akkor marad a mozi.

válasz erre