21 °C
tiszta égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

A legjobb hétvégi programok (2014. április 5. - április 6.)

2014. április 04.
2.9841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Egy igazi különlegességre csábít minket a Füvészkertbe a tavasz és a jó idő a hétvégén, ahol április 5-én, szombaton kerül megrendezésre a NESTEA Cseresznyevirág Fesztivál, amelynek keretein belül kicsik és nagyok együtt üdvözölhetik az év legszebb időszakát és évszakát. A reggel 9-től délután 5 óráig tartó eseményen a Sakura Fesztivál keretein belül egy csodás tavaszi jelenséget, a páratlan cseresznyefa virágzás pillanatait élhetik át a látogatók, de ezen felül virágkötészet, Herendi kiállítás, tusfestészet, japán íjászbemutató, és rengeteg meglepetésprogram is vár ránk a Füvészkertben.


Szintén a hétvégén kerül megrendezésre immáron tizedik alkalommal a Lurdy-Házi Ásvány- és Ékszerbörze, amire április 5-én és 6-án várják a látogatókat, méghozzá délelőtt 10 és este 7 óra között. Az eseménynek a Lurdy-Ház első emelete ad otthont, középpontjában a csodaszép ékszerek és ásványok kiállításaival és bemutatóival, amelyek mellett barlangvetítés, gyermekfoglalkoztatók, játszóházak és számtalan egyéb érdekes program is várja a szép ékszerek iránt érdeklődő embereket, illetve gyermekes családokat.

Az évszak örömére már javában tart, és hétvégén fejeződik be a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ami 1981-es első megrendezése óta az ország legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát az évtizedek során. Idén sincs ez másként, a csúcspont pedig a hétvégén vár ránk a főváros több pontján, méghozzá kiállításokkal, koncertekkel, színházelőadásokkal, filmvetítésekkel, hangversenyekkel és rengeteg egyéb érdekes programmal a középpontban.


Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Pécs csodálatos főterén a Pécsi Toros és Pálinkafesztivál, ami egész hétvégén várja a finom ízek és a finom szeszes italok kedvelőit. Aki szereti a friss malacpecsenyét, a hurkát, a kolbászt, ezen felül pedig a jó pálinkát és a bort, akkor mindenképpen el kell látogatnia a fesztiválra, ahol a Dzsámi árnyékában, számtalan szórakoztató program és vetélkedő társaságában ehet és ihat egy nagyot a tavasz örömére.

A kultúra, de sokkal inkább a történelem szerelmesei is találhatnak maguknak elfoglaltságot, lévén a hétvégén még megtekinthető a Tatabányai Múzeum legújabb kiállítása, ami az Új szerzemények címet kapta. Az érdeklődők a legújabb ásatásokon gyűjtött régészeti leleteket tekinthetik meg az intézmény aktuális tárlatában, aminek köszönhetően alaposabban megismerhetjük a magyarság kultúráját és múltunk sokszínűségét.
5 hozzászólás

Gucci

11 éve, 2 hónapja és 11 napja

Mi szerintem Erzsébet térre megyünk ki. Ott is lesznek jó programok. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

11 éve, 2 hónapja és 12 napja

Hű a pálinkafeszt elég jól hangzik!röhögő smiley

válasz erre

blondi

11 éve, 2 hónapja és 12 napja

Irány Pécs!mosolygó smiley

válasz erre

Pillangó

11 éve, 2 hónapja és 12 napja

A tavaszi fesztivál nagyon jó lesz. mosolygó smiley Arra megy a kis család.

válasz erre

Pocok

11 éve, 2 hónapja és 12 napja

Én most maradok itthon. mosolygó smiley van mivel játszanom a hétvégén

válasz erre