34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

A legjobb hajápolási rutinlépések, hogy garantáltan ragyogjon a hajad!

2022. április 27.
55.3141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A hajápolással kapcsolatban is számos tévhit van és a legtöbbünk akárhogy is nézzük, talán nincs is tisztában azzal, hogy mit kell figyelembe venni, milyen termékeket kell megvásárolni vagy éppen hogyan is kell alkalmazni az adott krémeket, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A kozmetikai piac bullshit kategóriájába tartoznak például a 2in1 hajápolók, az alkohollal dúsított hajvégápolók és minden olyan hajformázó termék, ami a megváltást ígéri, már egyszeri használat után is. A hajápolás belülről kezdődik, a megfelelő táplálkozás, alvás és vízfogyasztás mellett azonban a legfontosabb lépéseket, termékeket érdemes bevetni a legszebb eredményért.


Az előkészítés

A frizura előkészítésénél a legfontosabb a fejbőr ápolása. Ma már lehet kapni jó néhány savat, mint például a glikolsav, ami nagyszerűen tudja kezelni a száraz korpát, megtisztítva a fejbőrt a szennyeződésektől. A száraz vagy akár göndör hajkorona esetében a hajmosás előtt aminosavakban gazdag olajos pakolás is ajánlott lehet, persze inkább csak a hajvégekre.

A hajmosás

A hajmosásra háromféle terméket szerezzünk be, legyen egy jó minőségű, aktív hatóanyagokban gazdag samponunk, ami lehetőleg szárító összetevőktől mentes! Vásároljunk hajmaszkot, amit második lépésként kell jó alaposan felvinni a haj hosszára! A harmadik lépés a balzsam legyen, ami nem összekeverendő a maszkkal, ugyanis hatásmechanizmusukban más feladatot végeznek el. Hasonlóan, mint a bőrápolásnál, a balzsam a krém, ami lezárja a hajvégeket, helyreállítva a pH-t.


A hidratálás

Még vizes hajon nyugodtan használhatunk olyan kimosást nem igénylő, könnyed permeteket, krémeket, amelyek leginkább az extra hidratálást és a haj könnyebb kifésülését biztosítják. Alapesetben pedig ezeket száraz hajra is bátran kenhetjük!

A haj szerkezetének a lezárása után

A hajszerkezet lezárása után következik a haj szárítása. A lehető legjobb az, ha egy pólóba csavarjuk a hajunkat, megvárjuk még a legtöbb vizet ez az anyagdarab felszívja. Majd ezt követően langyos hővel, egy körkefét igénybe véve megkezdjük a szárítást.


A formázás

A formázásról egyértelműen lehet tudni, hogy nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a hajvége könnyen letörjenek. Sprőd és kezelhetetlen frizuránk lehet, de persze heti 1-2 hajvasalással, hajgöndörítéssel egy erősebb szálú hajon hatalmas károkat nem okozhatunk. Leginkább persze akkor, ha rendszeresen van vágatva a hajból. Vékonyszálú hajszálaknál azonban próbáljuk kerülni a hőt, ha nem így teszünk vásároljunk minőségi hővédőt, amit formázás előtt bőven alkalmazzunk is!

A hőmentes formázásokkal is meg lehet barátkozni, most amúgy is trend lett a kígyó formázó, ami egy fémhuzal, puha borítással, amivel viszonylag könnyedén lehet a hajat felcsavarni, majd egy éjszakát várva hullámos hajat kapni.
1 hozzászólás

Lolaa

2 éve, 4 hónapja és 24 napja

Én ehhez túl lusta vagyok. röhögő smiley Csak megmosom, egy kis olajat vagy hajápolót még használok és ennyi.

válasz erre