11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

A leggyakoribb újévi fogadalmak

2014. január 02.
2.5021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A szilveszter sokak számára nem csak az óévtől való elbúcsúzást jelenti, hanem az újrakezdést is, hiszen a legtöbb ember ilyenkor óriási fogadalmakat tesz, megesküszik az égiekre és a földiekre is, hogy betartja azokat, ám a kutatások rendre azt mutatják, hogy a szilveszteri fogadalmakat mindössze az emberek 10 százaléka tartja meg. Hogy felelőtlen ígéretek lennének-e az emelkedett, fontosnak vélt hangulatban? Talán igen, talán nem, mindenesetre összegyűjtöttük a leggyakoribb újévi fogadalmakat, amelyeket a legtöbben képtelenek betartani.


Talán nem meglepő, de a leggyakoribb újévi fogadalom nem más, mint a szent elhatározás amellett, hogy leadunk néhány kilót, megváltozunk, megváltoztatjuk alakunkat, ehhez pedig egészségesen fogunk élni, sportolni, és így tovább. A karácsonyi nagy lakomák után ez a fogadalom időszerű, nem mellesleg pedig az első napokban a bőség után talán még könnyű is, de kutatások igazolják, hogy a legtöbben már januárban, az első gyomorkorgást követően elbizonytalanodnak. A valóságban azonban nem az emberekkel van a probléma, pontosabban nem a fogadalmakkal, sokkal inkább azok kivitelezésével, hiszen a rohanó világban mindenki azonnali hatást akar, azonnali változásokkal. Így azonban szinte biztosan csak kudarc jut osztályrészül.

Ha szeretnénk leadni kilóinkat, akkor szilveszteri fogadalom ide vagy oda, a hatást, a minőséget válasszuk a mennyiséggel szemben. Térjünk át például mindenekelőtt az egészséges táplálkozásra, amivel nagyon sokan már alapból megszabadulnak kilóiktól. Ez az újévi fogadalom egyik alapja, nélküle szinte biztosan kivitelezhetetlen a megtartása. Hogy mit vegyünk figyelembe ezzel kapcsolatban? Elsődlegesen azt, hogy minél több zsírszegény ételt fogyasszunk, és vegyük figyelembe a helyes szénhidrát és zsír arányt, és felejtsük el az éhezést, mindig együnk, ha éhesek vagyunk, sokszor keveset - ez lesz a titok kulcsa.

A leggyakoribb újévi fogadalmak - 2. kép

Dohányosok esetében a kutatások azt mutatják, hogy a cigarettáról való leszokás a második leggyakoribb újévi fogadalom. Ezzel a leggyakoribb probléma, hogy szintén felelőtlen kijelentés szüli, fokozatosság nélkül ugyanis a cigarettát sem lehet letenni, így lehetetlen az, hogy szilveszter éjjelén elszívtunk egy egész dobozzal, másnap pedig rá sem nézünk a cigire. Ha kötélből vannak az idegeink, és óriási a kitartásunk, persze nem lehetetlen, de inkább fokozatosan érjük el ezt is. A leszokás mellett sorakoztassunk fel mindemellett folyamatos érveket, így olyanokat, hogy a cigaretta öregíti a bőrt, sárgítja a fogakat, rövidíti az életet és így tovább. Ne szégyelljünk mindemellett szakszerű segítséget sem kérni a leszokáshoz!

A harmadik leggyakoribb újévi fogadalom, hogy jövőre többet foglalkozunk magunkkal és szeretteinkkel is. Talán ez könnyebbnek tűnik, de a kutatási adatok szerint ezt tartják be a legkevesebben, holott nem lenne nehéz egy hónapban egyszer vagy kétszer eljárni masszázsra, fodrászhoz, netán részt venni félévente egy wellness hétvégén, esetleg egy közös családi programot szervezni kirándulással, közös időtöltéssel. Vagy mégis?
6 hozzászólás

quintipor

11 éve, 11 napja

Én tartom magam a régi fogadalmamhoz, hogy újévkor nem fogadok meg semmit.

válasz erre

Sandy

11 éve, 11 napja

Én több szabadidőt fogok magamnak biztosítani. És idén ebből nem engedek!

válasz erre

Enci

11 éve, 16 napja

én megfogadtam, hogy többet fogok kirándulni idén mosolygó smiley tavaly sok volt a meló

válasz erre

monyó

11 éve, 17 napja

Uhhh amennyit felszedtem én inkább nem fogadtam meg hogy leadomröhögő smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 17 napja

Nálam mindig pár kiló leadása a cél. De be is tartom!mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 17 napja

Én idén nem fogadtam meg semmit.mosolygó smiley jól érzem magam így is

válasz erre