17 °C
szórványos felhőzet
2025. május 12., hétfő
Pongrác

A lágy tojás valóban veszélyes?

2014. december 01.
2.5621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
A konyhai higiénia nagyon fontos! Éppen ezért arra figyelmeztetnek a kutatók, hogy mindig tartsuk tisztán az étkező helyünket.


A lágy tojás nagyon finom és egészséges, de sajnos a konyhai tisztaságban elég jelentős szerepet játszik. A kutatók most arról készítettek egy tanulmányt, hogy vajon Angliában miért kap el évente félmillió ember ételmérgezést? A tudósok a konyháinkban keresték a megoldást.

Egy kutatás sokkoló eredményt hozott arról, hogy a szupermarketekben vásárolt csirkék 78%-a okozott ételmérgezést. Arra a következtetésre jutottak, hogy a legfontosabb ilyenkor az étel biztonságos előkészítése. A kutatók szerint az egyik legbiztonságosabb módszer, hogyha mindent megmosunk mielőtt a fazékba kerülne.
4 hozzászólás

Sonci

11 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nyilván belefő a léből a tojásba a káros anyag, gyakorlatilag a tyúk-kaki. Ezért kell mosni azt.

válasz erre

kpal

11 éve, 4 hónapja és 6 napja

Amit kellően átmelegítenek azzal nincs probléma .

válasz erre

Mirjam

11 éve, 4 hónapja és 6 napja

Érdekes. De aki nem mossa meg a dolgokat az meg is érdemli.

válasz erre

Linda

11 éve, 4 hónapja és 6 napja

Ez egyértelmű, hogy mindent megmosunk.

válasz erre