21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

A klimax ellen is hatásos a diéta és a fogyókúra

2014. január 07.
2.7251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Candyce Kroenke, avagy az oaklandi Kaiser Permanente Észak-Kaliforniai Kutatóintézet tudósa egy friss tanulmányában arra kívánt rávilágítani, hogy vajon hatással van-e a változókorba lépő nők klimaxos tüneteire a diétás vagy fogyókúrás étrend.


A hipotézis nagyon hamar bizonyításra talált, Candyce ugyanis alátámasztotta, hogy azok a változókorba lépő hölgyek, akik korábban vagy akkor áttérnek az alacsony zsírtartalmú ételekre, mellette pedig megpróbálnak egészségesen táplálkozni és még súlyleadásra is képesek, azok akár teljesen megszűntethetik a menopauzás tüneteket, így az éjszakai izzadást vagy a hőhullámokat.

A kutatás közben szerzett tapasztalatok egyértelműen bebizonyítják, hogy azok a nők, akik kevesebb zsírt vittek szervezetükbe, ezzel szemben azonban több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak, szinte kivétel nélkül megszabadultak - legalább részlegesen - a változókori tünetektől. Mindennek a hátterében tudományos magyarázat is áll, amely a zsír hő visszatartó képességéből következik, ami súlyveszteséggel könnyedén kiküszöbölhető, így segíti a szervezetet a megfelelő hő-eloszlásban.

A kísérletbe a kutatóintézet közel 20 ezer nőt vont be, akik közül azok a páciensek, akik alacsony zsírtartalmú diétán éltek, nem kaptak hormonpótló készítményeket és mindemellett még fogytak is, többségük megszabadult a klimax kellemetlen tüneteitől.
2 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 5 hónapja és 14 napja

röhögő smiley akkor majd 50 évesen elkezdek fogyózni

válasz erre

Sonci

11 éve, 5 hónapja és 15 napja

Hát igen csak fogyni nehéz...mosolygó smiley

válasz erre