Nagyon sokszor hallhatjuk azt, hogy a fehér kenyér egészségtelen számunkra, azonban most kiderült, hogy vannak pozitív hatásai is a szervezetre. Egy tanulmány szerint a fehér lisztből készült kenyér fellendíti a hasznos mikrobák működését a belekben és a betegségek megelőzésében is hasznos.
A kutatók azt remélik, hogy a kenyér ezáltal a felfedezés által kicsit visszanyeri népszerűségét. A spanyol kutatók megvizsgálták az emberek beleiben élő baktériumokat és akkor fedezték fel, hogy akik fehér kenyeret fogyasztanak, azoknak aktívabbak a jótevő mikrobáik.
Ez azért nagyon fontos, mert ezek a baktériumok segítenek abban, hogy bizonyos betegségek kialakuljanak a belekben. Az Oviedói Egyetem kutatói a baktériumok egyensúlyát gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel, teákkal próbálták meg fenntartani, azonban meglepően tapasztalták, hogy a kenyér leghatásosabb módszer erre.