30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

A cukor rosszabb a vérnyomásnak, mint a só

2014. szeptember 15.
2.0621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Egy új kutatás szerint a rettegett só helyett a cukortól kell félnünk jobban, ha a vérnyomásunkról van szó.
 


Eddig ha szóba került a magas vérnyomás a sós ételeket vontuk felelősségre, hiszen mind igáig azt állították, hogy a só felelős a magas vérnyomás kialakulásáért. Most viszont egy megdöbbentő tanulmányban felmerült az a lehetőség, miszerint a cukor sokkal rosszabb hatással van a keringésünkre.

A szakértők szerint a cukorfogyasztás növeli a stroke kockázatát, amely évente három millió ember halálát okozza. Az amerikai szakemberek szerint sokkal nagyobb kapcsolat van a cukor és a vérnyomás között, mint a só és a magas vérnyomás kialakulása között.

Mivel a magas vérnyomás a szívbetegségek és a stroke egyik alapvető hozzávalója, így elmondhatjuk ezek a problémák világszintűvé váltak. Az Angliában élők egy negyede szenved eme betegségek valamelyikében.
3 hozzászólás

baboka

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

A cukor sokkal rosszabb mint a só.

válasz erre

Mariann

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

Én leginkább a sót iktatom ki az életemből, nem vagyok érte oda. A cukrot nehéz röhögő smiley

válasz erre

Enci

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

A cukor és a só nagyon nem jó a szervezetnek, főleg ha a nagy mennyiségben visszük be.

válasz erre