18 °C
közepes eső
2025. június 09., hétfő
Félix

A cukor nagyobb ellenség a sónál!

2014. december 12.
2.2422
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Egy friss kutatás érdekes eredményeket mutat azzal kapcsolatban, hogy a cukor vagy a só veszélyesebb - e a szervezetünkre.
 


Nagyon sok dolgot hallhatunk arról, hogy mennyire károsak a cukros vagy akár a sós ételek. Most viszont egy kutatás megállapította, hogy vajon melyik ízesítő jelent nagyobb kockázatot a szívbetegségekre vagy akár a magas vérnyomásra. A válasz meglepő, hiszen a cukor lett a "nyertes".

Úgy vélik az új tanulmányban, hogy a hozzáadott cukor fogyasztása sokkal nagyobb eséllyel alakít ki magas vérnyomást. A világon egyébként a szívbetegségekben elhunyt emberek első helyen állnak a korai halálozás listáján. Éppen ezért most a kutatók figyelmeztetnek, hogy nagyon vigyázzanak az emberek a cukorral, mert nagyobb bajokat okozhat, mint a só.
8 hozzászólás

elizabet96

11 éve, 4 hónapja és 22 napja

Szerintem egyik sem "egészséges" , ezért kell csak minimális mennyiségben használni, vagy pl. mással pótolni... Itt gondolok ilyenre hogy nyírfa cukor

válasz erre

dgabriella

11 éve, 4 hónapja és 22 napja

Egyiket sem fogyasztom nagy mennyiségben, mert mindenben oda kell figyelni a mértékekre.

válasz erre

dgabriella

11 éve, 4 hónapja és 22 napja

Baluu26 írta:
Egyik sem egészséges ha túlzásba visszük,sajnos wtf smiley
semmi sem az! a mennyiség nagyon fontos mindig.

válasz erre

Baluu26

11 éve, 4 hónapja és 23 napja

Egyik sem egészséges ha túlzásba visszük,sajnos wtf smiley

válasz erre

Regina

11 éve, 4 hónapja és 23 napja

Nem gondoltam volna

válasz erre

timcsi66

11 éve, 4 hónapja és 23 napja

Hát ez nem jó hír wtf smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 4 hónapja és 23 napja

Sajnos ételízesitők 70-80% Só szomorú smiley

válasz erre

eperjam

11 éve, 4 hónapja és 23 napja

Egyik sem jó, túl sok mennyiségben.

válasz erre