11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

8+1 tipp, amivel sokat tudsz spórolni

2014. november 08.
2.2231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Közeleg a karácsony, ezáltal mindenki egy kicsit jobban megfontolja, hogy mire költi a pénzért annak érdekében, hogy az ünnepek alatt egy kicsit jobban elereszthesse magát, esetleg több pénze maradjon ajándékokra. Amennyiben néhány tuti tippet szeretnél a spórolás kapcsán, fogadd meg tanácsainkat, és garantáltan akár több ezer, sőt több 10 ezer forint is a tárcádban maradhat az ünnepekig, amiből akár egy nagyobb bevásárlás is kijön majd.8+1 tipp, amivel sokat tudsz spórolni - 2. kép

1. Mindig írj listát!

Sose menjünk el úgy a boltba, hogy csak beesünk oda, és ott gondoljuk ki, hogy éppen mire is van szükségünk. Ha listát írunk, garantáltan csak azt vesszük meg, amit kell, noha természetesen ehhez egy kis akaraterő is szükségeltetik majd.

2. Éhesen vásárolni? Soha!

A korgó gyomor a legnagyobb ellenségünk abban az esetben, ha vásárolni megyünk. Éhesen ugyanis előbb megkívánunk mindent, így néhány pékáru, egy kis üdítő, egy aprócska süti vagy csoki, és máris elköltöttünk egy újabb ezrest.

3. Vigyünk magunkkal szatyrot!

Ha minden bevásárlásnál új szatyrot veszünk - heti átlagosan két szatyorral, és 100 forinttal számolva -, az azt jelenti, hogy egy év alatt több mint 10 ezer forintot költünk el csak táskára! Nem lenne egyszerűbb mindig magunkkal vinni?

4. Kuponmánia!

Noha sok bevásárlóközpontban az emberek agyára mennek a pontgyűjtő akciókkal, azonban érdemes kihasználni, és szisztematikusan gyűjteni, valamint kihasználni ezeket. Egy év alatt akár 15-20 ezer forintot is megspórolhatunk ilyen formában egy-egy nagyobb bevásárlásnál.

5. A reklámújságok nem csak begyújtani jók!

Hiába vannak sokan ellene a reklámújságoknak, ha mindig célirányosan ezekből vásárolunk, rengeteg pénzt tudunk megspórolni. Ha minden héten csak 500 forintot is spórolunk a reklámújságokból kileshető akciókkal, az egy évben akár 26 ezer forintnyi megtakarítást is jelenthet!

8+1 tipp, amivel sokat tudsz spórolni - 3. kép


6. Biztos kell nekem 100 csatorna?

Érdemes átböngészni bizonyos szolgáltatásainkat is időről-időre azért, hogy figyelembe vegyük: valóban kell-e nekünk ez a sok extra, vagy meglennénk ezek nélkül is? Nézünk például 100 csatornát? Kell nekünk 50 megás internet? Szükségünk van még vonalas telefonra? Nincs esetleg olcsóbb díjcsomag a mobilunkhoz?

7. Ne vegyél újat, javíttass!

A fogyasztói társadalom ugyan arra ösztönzi az embereket, hogy ha valami elromlik, akkor azt dobjuk ki, de nem mindig ez a megfelelő megoldás! Ha valami tönkremegy, nézessük meg egy szakemberrel, hiszen nem kizárt, hogy egy új termék töredékébe kerül csak a javítása.

8. Dobjuk messzire a tisztítószereket!

Egy átlagos magyar család egy hónapban 10-15 ezer forintot költ tisztítószerekre. Ezek többségét márpedig nagyon egyszerűen lehetne helyettesíteni egyszerű és nagyon olcsó szódabikarbónával, amivel ráadásul még a környezetet sem károsítjuk! Vízkő? Eldugult lefolyó? Mindenre megoldás!

+1. A turkáló és az antikvárium néha jó barátaink lehetnek!

Noha nem azt mondjuk, hogy soha ne vegyünk magunknak új ruhát, könyvet vagy DVD-t, de néha egy-egy turkálóban vagy antikváriumban nem csak igazi kincsekre lelhetünk, hanem garantáltan olcsóbban is juthatunk divatos, vagy érdekes dolgokhoz, mint egy normál boltban.
5 hozzászólás

mozsara

10 éve, 10 napja

próbálkozunkmosolygó smiley

válasz erre

Regina

10 éve, 10 napja

Én szeretem átlapozni a reklámújságokat mosolygó smiley
Sajnos mostanában azt tapasztaltam, ha valami elromlik, nem érdemes javíttatni, olyan magas órabér mellett dolgoznak és még az alkatrész ára is rájön wtf smiley

válasz erre

Minoni

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Reklámújságot mindig azonnal kidobom. De bele fogok mostmár nézni! mosolygó smiley

Turiban nem voltam még, ennyire nem szeretek spórolni azért...

válasz erre

bonita

10 éve, 1 hónapja és 15 napja

Nem vagyok az a nagy spórolós típus röhögő smiley de pl listát én is szoktam írni vásárlás előtt

válasz erre

csillucs

10 éve, 1 hónapja és 15 napja

Turkálóból soha nem vásárolnék, valahogy undorodom attól, hogy azt már valaki viselte. Nem szeretem az ilyeneket.

válasz erre