A cseresznye az év egyik első friss gyümölcse, aminek annyi jó hatása van, hogy túl nehéz is felsorolni. Nem véletlen, hiszen rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezen felül pedig nyugtató hatása segíti a pihenést, valamint található benne egy olyan molekula is, ami képes felpörgetni a zsírégetés folyamatát, valamint a zsír raktározását is ellehetetleníti.
2. Dinnye
Görög- vagy sárgadinnye, az lényegében mindegy, a dinnye a nyár egyik slágerterméke, ami segít abban, hogy memóriánk toppon maradjon, ezen felül természetes idegnyugtató is, így a nyári hangulatingadozásokat is kiküszöbölhetjük vele. Kiváló hír, hogy a dinnye több mint 90 százaléka víz, ami szintén segít a fogyásban, hiszen minél több vizet iszunk, annál kevesebb kalóriabevitelre lesz szükségünk.
3. Málna
A málna nem csak finom, hanem az egyik legjobb nyári rostforrás, ami pektintartalma miatt képes alaposan csökkenteni a káros koleszterinszintet. A megnövekedett rosttartalom miatt nem csak az elhízás mértéke csökkenthető, illetve mérsékelhető, hanem fogyókúránk sikerét is elősegíthetjük, hiszen minél több rostot fogyasztunk, annál kevesebb kalóriát kívánunk, lévén a rost tápanyagban gazdag és felesleges zsír vagy szénhidrátok nélkül telít el minket.
4. Áfonya
A kék gyümölcsök mindegyike a nyár legegészségesebb csemegéje, de mind közül kiemelkedik az áfonya, ami az egyik legfontosabb antioxidáns-forrás. Ennek köszönhetően a gyümölcs nem csak az öregedéssel szemben kiváló gyógyír, hanem a káros szabad gyökök felszabadítása miatt még a rák kockázatát is alaposan lecsökkenti.
5. Kukorica
A gyümölcsök mellett természetesen a zöldségek között is rengeteg egészséges nyári finomságot találhatunk. Az egyik ilyen a kukorica, amit mindenki szeret, de ezek után vélhetően még jobban fog kedvelni, hiszen annyi antioxidáns, lutein és egyéb összetevők találhatók meg benne, amelyek megvédenek a napsugárzás káros hatásaitól, ezen felül pedig a daganatos megbetegedésekkel szemben is védelemmel szolgálnak. A kukoricának ráadásul hatalmas rosttartalma van, egyszóval fogyókúra során is nagyon jól hasznosíthatjuk előnyeit!
6. Paradicsom
A paradicsom nem csak óriási C-vitaminforrás, hanem a benne található lipokin képes arra, hogy a kukoricához hasonlóan megvédje bőrünket a Nap káros sugaraitól. Érdekesség továbbá, hogy nem csak a napégés, hanem általános betegségek ellen is jó a paradicsom, és mivel tápértéke rendkívül magas, önmagában fogyasztva akár tízóraiként is ehetjük fogyókúra során.
+1. Jeges tea
Noha nem étel, hanem csak egy frissítő, de amennyiben zöld teából készítünk magunknak jeges teát a nyáron, biztosak lehetünk abban, hogy nem csak egészségesek leszünk, mint a makk, hanem bármilyen fogyókúránk hatásos lesz, ezen felül pedig olyan erős immunrendszerrel készülhetünk rá az őszre, amit még az influenza sem tud majd kikezdeni.