34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

5 tévhit, aminek ne dőlj be, ha a szépségápolásról van szó!

2019. december 07.
18.9901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A kozmetikai cégek között egyre nagyobb piaci verseny zajlik, ami sok esetben arra készteti a vállalatokat, hogy körmönfont mondatokkal, szlogenekkel és legtöbbször hamis ígéretekkel kecsegtessék a vásárlókat. Ennek következtében olyan termékek is folytonosan megjelennek a fürdőszoba polcunkon, amiknek a legtöbbje nem hatásos és a hiányukat sem éreznénk meg hosszútávon.


Mindenki számára fontos a külső, a felgyorsult világunkban ez az egyik olyan eszköz, amivel anélkül tudunk befolyásolni, indulatokat kelteni vagy bizalmat gerjeszteni, amit szavakkal és néhány jól megfogalmazott mondattal, már sokkal hosszadalmasabb formában tehetnénk. Az öltözködés és a hajviselet mellett, a legtöbben az arcbőrt vizslatják a másik fél esetében, így egyértelmű, hogy mindenki arra törekszik, hogy a bőröregedés, az esetleges kialvatlanság és a külső stresszorok hatásai minél kevésbé domináljanak az arcon. A következőkben, olyan tévhitekről rántjuk le a leplet, amikre érdemes odafigyelni, ha nem szeretnénk bedőlni a legígéretesebb szépségtrükköknek, de mégis tudatos szemléletet kívánnánk folytatni az arcápolásban is.
1. A csoda arcpakolások mitesszerek ellen!

Az arcpakolások legtöbbje minden esetben azt ígérik, hogy pórustisztító hatásuk révén, a mitesszeres arcbőrt mérséklik vagy adott esetben teljesen meg is szüntetik. Azonban, még a legjobb összetételű, algás, mentás vagy más csodanövényt tartalmazó krémpakolás sem képes egyről a kettőre kezelni a tág pórusokat és a faggyútúltengést sem. Az arcpakolások csak ideiglenes megoldásként működnek és az azonnali látványos hatásukat az adja, hogy a bőr felső, megvastagodott rétegét egy kis részben felpuhítják.

2. A smink hosszútávon rosszat tesz a problémás bőrrel!

Az aknés bőr, a rosaceás bőr, de még a nagyon zsíros bőr számára sem jelent veszélyt az, ha az illető úgy próbálja csökkenteni a problémás területek látványosságát, hogy egy kis sminkkel fedi el azokat. Az tény, hogy egy gyulladásban lévő bőr esetében, legyen az pattanásoktól vagy hormonális betegségtől, nem minden esetben a teljes smink lesz a legjobb választás, de alapjáraton az, hogy valaki egy kis BB krémmel vagy alapozóval fedi le a bőrét nem fog rontani a fennálló bőrgondok helyzetén. Ami a legfontosabb, hogy az erős, illatanyagos primereket és alapozókat kerüljük és amennyiben lehetőségünk van rá, válasszunk egy könnyedebb, ásványi formulát.3. Az olajos termékek zsírosítják az arcbőrt!

Az olajos állagú kozmetikai termékeket a legtöbbször száraz bőrre ajánlják, holott egy zsíros bőrű embernek is sok esetben megváltást jelenthet egy-egy gazdag olajos formula. Ráadásul, az olajos arclemosók sokkal kíméletesebbek a bőrrel és mivel ezek a készítmények nem feltétlen tisztán tartalmazzák a növényi olajokat, így a felszívódás is sokkal gyorsabb és gördülékenyebb, mintha egy nehezebb esszencia kerülne fel a megtisztított bőrre.

4. A bőrradír az arctisztítási rituálé fontos lépése!

A fizikai hámlasztás bármennyire is egyszerűnek és praktikusnak tűnik, szinte semmilyen esetben sem jó választás, ha a tudatos bőrápolás mellett döntünk. A radírokban lévő szemcsék, legyenek azok akármilyen kicsik, mikorsérüléseket képesek okozni, amik az évek alatt vissza nem fordítható károkat okoznak. Éppen ezért, ha úgy érezzük, hogy túlságosan is megvastagodott a felső hám, kezeljük le a bőrünket egy könnyed kémiai hámlasztóval vagy jelentkezzünk be egy profi és igényes kozmetikai szalonba.5.A fényvédővel dúsított sminktermékek!

Egyes sminkmárkák kiemelten fontosnak tartják, hogy a termékeikben lévő SPF védelmet minden reklámblokkjukba elhelyezzék. Manapság az sem ritka, hogy az alapozók helyett, színezett fényvédős krémeket lehet kapni, amelyekből azonban, nem használunk kellő mennyiséget ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak. Így mindenképpen ajánlott egy fényvédős hidratálókrémet primer alapként használni, mert a különböző sminktermékekben lévő SPF tartalom nem adódik össze és a nap végére ugyanúgy érheti erős sugárzás télen is az arcunkat, akárcsak a melegebb hónapokban.
1 hozzászólás

becky

5 éve, 3 napja

Milyen sok tévhit van és mennyien elhiszik ezeket.

válasz erre