11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

5 szuper kinti elfoglaltság a családnak az őszi időszakra

2018. szeptember 26.
5.1431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokan úgy gondolják, hogy az őszi időszak a hűvösebb idő miatt egyfajta korlátot állít a családi kikapcsolódások elé, holott ebben az évszakban lehet kis túlzással a legjobb kinti programokat szervezni, pláne olyan kellemes napos idő esetén, mint ami mostanság jellemző. A hideg senkit ne tántorítson el, a szervezetnek át kell állnia, fel kell készülnie a télre, és a gyerekek immunrendszerének is jót tesz, ha kimozdulnak, tehát adunk is pár szuper ötletet, hogy mivel üthetitek el közösen az időtöket.


1. Egy kirándulás mindig jól esik!

Ősszel pedig pláne, hiszen ilyenkor nagyon friss a levegő, nincs túl meleg sem, nem kell tehát izzadnunk, hovatovább a csodaszép levelek és az őszi termések miatt egészen új oldalát ismerhetjük meg a természetnek, miközben gyűjthetünk is ezt-azt dekorációnak vagy az iskolába. Unatkozni ilyenkor biztosan nem lehet odakint!

5 szuper kinti elfoglaltság a családnak az őszi időszakra - 2. kép

2. Irány gombát és gesztenyét szedni!


Bár kirándulással is egybe lehet kötni, de a gesztenyézésnek és a gombaszedésnek jellemzően nem a nézelődés vagy a szép tájak felfedezése a célja, hanem az, hogy a lehető legtöbb finomságot szedjünk a kosárkába. Merthogy ősszel is hemzseg az erdő a finomságoktól, csak meg kell találni őket, és ami ehető, eszünkbe se jusson otthagyni, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot nyerhetünk ki belőle a hidegebb időszakokban.

3. Sütögessünk a kertben!

Sütögetni nemcsak nyáron lehet, hanem ősszel is. Persze nem este, mert akkor már csíp az idő, bár ha elég nagy tüzet rakunk, még ez is megoldható. A sütögetésnek ilyenkor több célja is van, ezáltal például az, hogy felmelegedjünk egy kicsit, de persze a gesztenyesütés vagy az almapirítás is jó, sőt őszhöz kapcsolódó móka lehet.

5 szuper kinti elfoglaltság a családnak az őszi időszakra - 3. kép

4. Készítsetek madáretetőt!


Nem kell itt nagy dologra gondolni, egy műanyag palackból is nagyon szuper madáretetőt készíthetünk már némi kreativitással, amibe nagyszerűen bevonhatjuk gyermekeinket is. Az interneten megannyi szuper ötletet találhatunk ehhez, tehát éljünk a lehetőséggel, tegyünk ki eleséget, majd nézzük meg, ahogy a legkülönfélébb madárkák érkeznek csemegézni hozzánk.

5. Ugráljatok az avarba!

Egyszerre hasznos és szuper elfoglaltság, ha kertes házban lakunk, ha a gyerekekkel összeszedetjük a lehullott faleveleket, de természetesen nem ok nélkül, sokkal inkább azért, hogy utána nagyot mókázzatok vele. Az avar ugyanis nagy kupacban egy rendkívül puha, illatos, nem mellesleg pedig színes kis felületté áll össze, amibe bátran beleugrálhatunk száraz, napos időben, aminél jobb mókát ősszel elképzelni sem lehetne.
2 hozzászólás

monyó

5 éve, 10 hónapja és 24 napja

Madáretetőt nem olyan könnyű készíteni, de tényleg jó ötlet.

válasz erre

debbie

5 éve, 10 hónapja és 25 napja

Na ezekért odáig vannak a gyerekek. mosolygó smiley

válasz erre