34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

5 szokás, amitől öregebbnek nézel ki a korodnál

2020. február 02.
5.5901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Rengeteg ember van, nők és férfiak egyaránt, akik megmagyarázhatatlan okból kifolyólag 20 éves koruk után évtizedekig alig változnak, vagy ha változnak is, akkor minimálisat, és azt nem lehetne öregedésnek nevezni. Sokan úgy gondolják, ez csak puszta genetika, ami valóban nagyon fontos lehet ahhoz, hogy fiatalosnak tűnjünk, azonban rengeteg rossz szokás is van, melyek miatt sokkal idősebbnek tűnhetünk a valódi korunknál. Hogy melyek ezek?


1. Állandó napozás és szoláriumozás

Az utóbbi néhány évben az a trend uralkodott el a nők körében, hogy a hófehér bőr nem szép. Ahelyett tehát, hogy büszkék lennének hófehér bőrükre, folyamatosan napoztatják és szoláriumoztatják, aminek az eredménye nem más, minthogy egészséges és szép bőrük idejekorán tönkremegy. A sugárzás hatására ugyanis a bőr előbb öregszik és ráncosodik, képtelen normálisan működni és hidratálódni, tehát érdemes lehet leszokni róla.


2. Folyamatos fogyókúrázás

A fogyókúra a világ legnagyobb butasága. Vagy életmódot váltunk, és tartjuk a súlyunkat, vagy hagyjuk a fenébe az egészet, és elfogadjuk a testünket, még ha ettől Norbi vélhetően sikítófrászt kap. A fogyókúra ugyanis nem más, mint az állandó jojó-effektus, amivel a bőrünk állandóan nyúlik és ereszkedik, vagyis hamar megcsíkosodik, megráncosodik, ez pedig az öregedés szempontjából egyáltalán nem válik majd az előnyünkre.

3. Dehidratáltság

Az emberek többsége sajnálatos módon dehidratált, azaz túl kevés vizet iszik a mindennapokban. Ez azért különösen rossz hír, mert a megfelelő mennyiségű víz nemcsak az anyagcsere és a megfelelő testsúly fenntartásában nagyon lényeges, de mindemellett hozzájárul a bőr hidratációjához is. Magyarul csak akkor lehet puha és feszes bőrünk nulla ránc társaságában, ha gondoskodunk a mindennapokban a rendszeres vízfogyasztásról.


4. Stresszes életmód

A stressz az emberiség legnagyobb ellensége manapság. Nem véletlenül, hiszen a feszített munkanapok rendkívüli módon megterhelik a pszichét, és ha belül nem vagyunk egészségesek, az hosszabb távon természetesen kinézetünkre egyaránt hatást gyakorolhat majd. A sok stressz miatt ráncosodik majd a bőrünk, mindenféle kísérőbetegség és probléma csúfít el minket, de példának okáért hajunk idő előtti őszülését is előidézheti a rengeteg stressz. Válasszunk olyan hobbikat és megoldásokat, melyek segítséget nyújtanak a stressz csökkentésében, mozogjunk, jógázzunk, és néhanapján kapcsolódjunk ki egy kicsit.

5. Túl kevés mozgás

Az imént említettük, hogy ép testben ép lélek. Ennek a megvalósulásához nem elég azonban az, hogy a lelki békénkre, a stresszmentes mindennapokra odafigyelünk, elengedhetetlen hozzá a megfelelő fizikai aktivitás is. Avagy a rendszeres testmozgás, legyen szó akár általános kerékpározásról, mindennapi sétáról vagy futásról, esetleg gyakori sportolásról. Szakítsunk rá időt, hiszen az edzett test gyakran évtizedekkel fiatalíthat meg minket.
nincs még hozzászólás