11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

4+1 jel arra, hogy szuperérzékeny vagy!

2021. június 26.
86.6781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Elgondolkoztál már azon, hogy miért lehet az, hogy téged sokkal mélyebben megráznak a körülötted történteket? Mély empátiával fordulsz az elesettekhez és előszeretettel elemzed magadban a külvilág zajait? A saját nehézségeiden való rágódáson és az érzelmi hullámvölgyeid kibogózásával is merőben több időt töltesz, mint az ismerőseid többsége? Lehetséges, hogy te is azon emberek táborát erősíted, akik szuperérzékenyek, ezáltal pedig átéléssel és belemerüléssel kezeled a világot és annak alakulásait. Ha ezek a kérdések még csak elgondolkodtattak a témában, a következő 5 pont a segítségedre lehet, hogy mélyebbre áss és felismerd ezt a ritka, belső intuícióból érkező tulajdonságot.


Remekül olvasod mások érzelmeit

A baráti körödben te vagy az a személy, akinek tulajdonképpen szavakra sincs szüksége mégis tudja, hogy éppen ki mikor és mit érez? Ha ez így van és ehhez párosul még az is, hogy egyszerűen úgy próbálsz tanácsokat adni, mintha te magad szenvednéd el éppen az adott nehézséget, erős gyanú léphet fel arra, hogy egy igazi átérző vagy. Remekül olvasol a társas kapcsolatokban, olyan perspektívákat is meglátsz, amit más nem. Könnyedén és tudatosan viszonyulsz másokhoz és egyértelműen erősséged a nagyobb arányú érzelmi támogatás, még akkor is, ha éppen te sem vagy éppen a toppon.

4+1 jel arra, hogy szuperérzékeny vagy! - 2. kép

Folyamatosan szükséged van egy kis elvonulásra

Rendszeresen kerülöd az embereket és olyan tevékenységekbe kezdesz ezekben az órákban, amik flow élményt okoznak és töltekezhetsz általuk? A szuperérzékeny emberekre igazán ráillik az, hogy sokat vannak egyedül és ezt tudatosan igénylik is, akár napi szinten több órán át. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a túltelített érzelmi csakrákat valamilyen formában le kell csapolni és erre remek alkalom az, ha minden konfliktustól, érzelmi csapongástól távol maradsz.

Magad elé helyezel másokat

A szuperérzékenység esetén egyszerűen késztetést is érezhetsz arra, hogy mindenkinek igyekezz megfelelni. Kisegíted a barátod, elvállalod a munkahelyeden a plusz feladatokat, leveszed a bevásárlás terhét a nagyszüleidről és éjjel-nappal készenlétbe teszed magad, ha bárkinek is elsősegélyre, lelki tanácsra lenne szüksége. Természetesen ezekkel a dolgokkal alapjáraton nincs is semmi baj, viszont azok az emberek, akik szuperérzékenyek, mindezeket olyan formában gyakorolják, amik elősegítik az önrombolást. Találd el a balanszot!

4+1 jel arra, hogy szuperérzékeny vagy! - 3. képNagy az igazságérzeted

Nem bírod elviselni, ha valami olyan projektmunkát kapsz, ami ellent mond az elveiddel? A világ megmentése helyett úgy érzed, hogy egy olyan gépezetben ragadtál, ami számodra inkább csak a frusztrációt hozza el? Nem találsz megnyugvást és úgy érzed többre hivatott az a tudás, ami benned van? Lehetséges, hogy mindezen gondolatok összefüggésben állnak az alapvető beállítódásoddal, miszerint nagy az igazságérzeted, ezzel pedig a nemes ügyek iránti szenvedélyed is intenzívebb. Mérlegelj és próbáld elkülöníteni azokat a dolgokat az életben, amire egyelőre nincs ráhatásod! Törekedj a fejlődésre és az értékteremtésre, de ennek nem muszáj egyik napról a másikra megtörténnie. Ne hajtsd magad, csak lépésről-lépésre!

Az átlagosnál jóval nagyobb az alvásigényed

A szuperérzékeny embereknek a Highly Sensitive Refuge oldal kutatási eredményei alapján jóval nagyobb az alvásigényük, mivel a túltelített érzelmi túltöltöttséget ebben az idősávban, pihenés közben tudják leginkább feldolgozni. Az átlagos 8 órányi alvás ebben az esetben 9 vagy 10 órát is felölelhet és rendszerint alvás közben hosszabb REM fázisok lépnek fel, amik álom formájában segíthetik a különféle érzelmi lökéshullámok rendezését.
2 hozzászólás

bababum

2 éve, 11 hónapja

Fura dolog ez a szuperérzékeny ember hiszen sokan nem is tudnak róla.

válasz erre

kalifa

2 éve, 11 hónapja és 1 napja

Ezek szerint én szuper érzékeny vagyok. röhögő smiley nem is tudtam róla.

válasz erre