11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

5 havas táj Magyarországon, ahová neked is el kell menned

2019. február 03.
13.9571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár az idei tél ideiglenesen visszavett a támadásból, azonban előttünk van még a február java, sőt mi több, az elmúlt években nem egyszer láttunk már márciusban és áprilisban is nagy havat. Aki tehát havas tájat akar látni, az még ne adja fel, sőt mi több, amennyiben az ország egy igencsak látványos régióját vennénk szemügyre hófehérbe öltözve, de nem tudjuk, hogy mit érdemes szemügyre venni, akkor adunk öt szuper tippet hozzá.


1. Kékestető

Mivel hazánk legmagasabb pontja, nem véletlen, hogy a Kékestetőt sokkal gyakrabban lehet behavazódva látni, mint más tájegységeket, hovatovább aki imádja a havas hegycsúcsok látványát, pláne a Kárpátok hangulatát - lévén a Kékestető egészen hasonló az atmoszféra tekintetében - annak érdemes lehet ellátogatnia ide ilyen időszakban. A legjobb, hogy nemcsak a látvány miatt érdemes meglépni mindezt, hanem azért is, mert élhetünk különféle téli sportokkal, például síelhetünk és szánkózhatunk is.

5 havas táj Magyarországon, ahová neked is el kell menned - 2. kép

2. Balaton

Ha igazán rendhagyó és különleges téli látványt keresünk, akkor hóesés után érdemes lehet felkeresni a Balatont, mely ilyenkor szinte teljesne kihalt, ezáltal egészen szürreális látványt nyújtanak a hóval borított strandok és lángosozók, ahol a nagy nyári melegben annyi kellemes élményben volt részünk. Természetesen a nagyobb hegyek, mint a Badacsony vagy és társai is egészen rendhagyók behavazódott formájukban.

3. Őrség

Az Őrség az ország egyik rejtett kincsesbányája, ahová minden évszakban érdemes ellátogatni, de főként télen egy igazán sajátos, meghitt és barátságos hangulatát ismerhetjük meg a különféle szereknek és szórványtelepüléseknek, a nádtetős házakkal tarkított portáknak, a dimbes-dombos tájnak, az óriási erdőségeknek vagy a háttérben meghúzódó Alpoknak. Garantáltan itt is találunk majd ideális helyet egy kis szánkózáshoz, a völgyekben meghúzódó tavak pedig a korcsolyázásra is ideálisak lehetnek.

5 havas táj Magyarországon, ahová neked is el kell menned - 3. kép

4. Mátra

A Mátra egy igazi csoda télen és nyáron egyaránt, az átmeneti évszakokban pedig pláne. A hatalmas hegycsúcsok, a csodálatos és végtelen erdőségek, a varázslatos erdei utak garantáltan emlékezetes túrák és kirándulások sokaságát kínálják nekünk, ha imádják a természetet. Pláne frissen hullott hó után akár természetnézőbe, akár vadlesre egyaránt tökéletesen alkalmas.

5. Hortobágy

A frissen hullott hólepel természetesen nemcsak nagy hegyeken és dombokon mutatós, hanem az óriási síkságokon is egészen különös élményt nyújt, ezáltal érdemes lehet például a Hortobágyot, vagy az Alföld valamelyik régióját felkeresni a téli időszakban. Hogy mit lehet ott látni? Gyakorlatilag semmit, csak a végeláthatatlan hómezőket, azonban pont ezért érdemes ellátogatni oda, mert a hófehér horizont nem mindennapi látvány!
2 hozzászólás

kalifa

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

A Balaton nem csak nyáron jó, télen is szép. Sokat járunk.

válasz erre

monyó

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

A télben egy rossz van, a hideg röhögő smiley De tényleg szép ilyenkor is kishazánk.

válasz erre