34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

5 egyszerű tipp, amivel letudhatod a tavaszi méregtelenítést

2019. április 10.
6.5461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha tavasz, akkor méregtelenítés! Bár lassan az évszak közepén vagyunk, azonban egyáltalán nem késő még most sem nekiállni annak, hogy a télen lerakódott méreganyagokat kikergessük a szervezetünkből. Erre azért is van nagy szükségünk, hogy szervezetünk végre fellélegezhessen, és immunrendszerünk megerősödhessen, és bár a testünk magától is elvégzi ezt, de a nagyobb hatás érdekében érdemes lehet megtámogatnunk egy kicsit a dolgot. Hogy miként?


1. Növeld a vízbevitelt!

A vízfogyasztás nemcsak a hidratáció, hanem a méregtelenítés alapja is. Ha szeretnénk kitessékelni szervezetünkből minden kellemetlen mérget, akkor annak a legjobb módja nem más, minthogy nekiállunk dönteni magunkba a folyadékot, méghozzá lehetőleg a tiszta, szénsavmentes ásványvizet. Napi 3-5 literrel garantáltan szuper eredményeket érünk fel, hiszen alaposan felgyorsul tőle az anyagcserénk.


2. A cukor tilos!

A szervezet legtöbb méreganyagát a cukrok felhalmozása adja, ezáltal hiába gyorsítjuk fel az anyagcserét, ha mellette tömjük magunkat cukorral. Ha tehát méregtelenítésbe kezdünk, akkor azzal indítsunk, hogy nem fogyasztunk édességet, nem nassolunk, és minden cukrot kivonunk az életünkből, hiszen ezen a téren a cukorfogyasztás nagy gondokat okozhat, hozzájárulhat a tavaszi fáradtsághoz, sőt a bőr öregedéséhez is.

3. Gyógyteát a szervezetednek!

A gyógytea nem gyógyszer, emiatt bátran alkalmazzuk, ha találunk valamilyen méregtelenítő teát. Ma már számtalan ilyen keverék is elérhető a boltok polcain, a célnak tökéletesen megfelelnek, de ha nem kevernénk a dolgot, a közönséges csalántea is teljesen ideális lehet ebből az alkalomból, hiszen rendkívül erős méregtelenítő és vértisztító hatású is egyben.


4. Mozogj keményen!

A méregtelenítéshez nem elég csak simán felgyorsítani az anyagcserét, és diétázni kicsit, ahhoz bizony mozgásra is szükség lesz. Nem véletlenül, hiszen a rendszeres testmozgás még jobban megtámogatja az anyagcsere tempóját, miközben kellemesen megizzadunk tőle, amivel a méreganyagok rögtön távoznak a szervezetünkből. Alternatívaként jó lehet még a szaunázás is, amivel szintén alaposan megizzaszthatjuk magunkat.

5. Egyél sok friss zöldséget és gyümölcsöt!

Bár még csak a tavasz közepén járunk, de már elkezdtek özönleni a boltok polcaira az év első zöldségei és gyümölcsei, a retek, a saláta, az újhagyma és az eper. Mindegyik kiváló megoldás abban az esetben, ha szeretnénk megszabadulni a káros méreganyagoktól, hiszen magas rosttartalommal bírnak, amihez elengedhetetlen lesz nagy mennyiségű vizet is inni.
1 hozzászólás

Sandy

5 éve, 8 hónapja és 21 napja

Igyekszem télen nyáron sokat inni.

válasz erre