27 °C
erős felhőzet
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

3+1 dolog, amire soha ne sajnáld az időd és a pénzed!

2021. július 21.
32.7351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A rohanó világunkban a legtöbb esetben magunkat tesszük háttérbe. Mindig előrébb helyezzük a munkát, a családot, így akár, a legalapvetőbb emberi igényeink is utólag vagy szinte egyáltalán nem elégülnek ki. Szeretnénk, ha a nyár folyamán nemcsak a nyaralás alatt figyelnél befelé, hanem a hétköznapok alkalmával is átértékelnéd a priorításokat. Több időt és energiát tennél önmagad építkezésébe és nem görcsölnél sokat a napi apróságokon. Mindezek mellett felfedeznéd, hogy számodra mi is jelenti a kikapcsolódást, a feltöltődést és felismernéd, hogy melyek azok a tevékenységek és programok, amikbe igazán érdemes pénzt és időt fektetni!


Mindig iktass be a hétköznapjaidba egy kis lazulást!

A napközbeni pihenésnek több fajtája van, amik lehetnek aktív vagy passzív időtöltések is, a lényeg csak az, hogy megtudjon pihenni a lelked és a tested is egyaránt. Az utóbbi időben igen népszerű lett a napközbeni power nap, ami egy maximum 30 percet felölelő alvást jelent. A test a rövid ideig tartó alvási fázis során, hasonló mechanizmus szerint, mint egy elem feltudja tölteni az akumlátorodat. A lazulásnak azonban több fajtája is lehet, mint péládul a meditáció vagy akár a masszázs is.


Új kultúrák felfedezése

Az utazások során szó szerint kinyílik a világ. A kirándulásaid, útjaid által számos képességedet fejlesztheted, mint például a tájékozódás képességét, de remek gyakorlata lehet annak is, hogy milyen a problémamegoldó készséged. Egy-egy út alkalmával biztos lehetsz benne, hogy nem fog minden a tervezett menetrend szerint lezajlani. Az utazásokkal örök életre emlékeket gyűjthetsz, remekül szolgálják a személyes fejlődést és inspirációként is szolgálnak a szürkébb hétköznapokon.

Egészséges étkezés

Az egészségedre tekints befektetésként. Gondold át, hogy hosszútávon milyen kockázatokkal is jár az, ha egyszerűen nem foglalkozol a testeddel kívül-belül. Ne sajnáld magadtól a minőségi, feldolgozatlan élelmiszereket! Ismerkedj meg a 'meal prep' fogalmával, gondolkodj előre és főz magadra rendszeresen! Próbáld ki az időszakos böjtöt és egyél sokkal több növényi alapú ételt, mind eddig!


Szánj több időt a szeretteidre!

Nagyon fontos személyesen is ápolni a kapcsolatainkat. Ne ess abba a hibába, hogy hetekig vagy akár hónapokig is halogatod egy kedves családtagod vagy barátod meglátogatását! Törekedj arra, hogy ne csak a közösségi média oldalakon keresztül értesülj a hozzád közel álló személyek életéről! Tőrj ki és koncentrálj a téged építő emberekre!
2 hozzászólás

Sandy

3 éve, 3 hónapja és 3 napja

Család és egészség ez a két legfontosabb.

válasz erre

Bogyó

3 éve, 3 hónapja és 3 napja

Ezekhez tényleg nem kell sok pénz. mosolygó smiley

válasz erre