0 °C
tiszta égbolt
2023. december 04., hétfő
Borbála, Barbara

5 apró szokás, ami meggátolja, hogy sikeresen lefogyj!

2022. április 20.
56.4151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A tavasz beköszöntével a csodadiéták ismételten feltörekvőben vannak, ám amennyiben tartós eredményt szeretnénk elérni és nemcsak néhány kilótól akarunk megszabadulni nagyon fontos életmódváltásban gondolkodnunk és nemcsak néhány hétnyi kitartással kalóriadeficitet előidézni, mivel ennek utólag biztosan mi isszuk meg a levét. Akár dupla annyit is visszaszedhetünk, mint amennyit leadtunk. A sztenderd lépéseken túl azonban, van jó néhány olyan apró szokás is, amivel hátráltathatjuk a zsírégetést. Ezek kiküszöbölése érdekében, most ezekről írnánk picit részletesebben! Az edzés és az étkezés mellett ugyanis akár ezeken az apró dolgokon is múlhat az a bizonyos néhány plusz kiló.
 


A nem megfelelő alvás

Az alváshiány lelassítja az anyagcserét, nincs ideje a testnek, de még a szellemnek sem a megpihenésre, ezáltal napközben hajlamosabbak leszünk a stresszre. Ez pedig egyértelműen a többlet energiabevitelt vonja maga után, így az étkezéseink során is nagyobb mennyiséget viszünk be a kelleténél. A test ráadásul, amikor felborul az egyensúlya, szénhidrátot és zsírokat kíván. Rendszertelen alvással 50%-kal megnő az esélye a has és a hát körüli zsírréteg felhalmozódásának is.

5 apró szokás, ami meggátolja, hogy sikeresen lefogyj! - 2. kép

A feldolgozott élelmiszerek

A felvágottak, az édességek, a péksütemények, a virsli, de még a tejtermékek is kerüljenek csak arra a listára, ahol a fogyást gátló termékek vannak. A feldolgozott élelmiszerek ugyanis eltömítik az ereket, magas koleszterintartalommal bírnak és elnehezítik a testet, ezáltal még a mozgás is nehezebben megy.

Mentálisan nem vagy elég erős

A fogyókúrák döntő hányada még azelőtt megbukik, hogy az illetők belekezdtek volna. Az edzés fáradalmai, a szokások átalakítása, a körülményesebbb étkezés, a koránkelés lemondásokkal jár, olyan lemondásokkal, amik később többszörösen is visszaadják a belefektetett időt és energiát. A sikeres súlyvesztéshez nemcsak a testet, hanem a lelket is ápolni kell.

5 apró szokás, ami meggátolja, hogy sikeresen lefogyj! - 3. kép

Csalónapok

Számos diéta, de akár még életmódváltós programok is hirdetik a csalónapokat. Ezek azonban soha nem hoznak semmilyen fejlődést az életünkbe. A csalónapok mechanizmusa ugyanis az, hogy van egy nap a héten amikor bűntudat nélkül lehet mindent enni. Amennyiben valaki a hét további napjain nem kitartó és megbontja a diétát rögtön fel is adja, hosszútávon pedig az ereszd el a hajam mentalitás vissza tud ütni.


5 apró szokás, ami meggátolja, hogy sikeresen lefogyj! - 4. kép

Kevés folyadék

A sportolás, de a napi átlagos létezésünkhöz is elengedhetetlen a kb. 2-3 liter tiszta víz bevitele. A víz átmossa a testet, fontos egészségügyi folyamatok végrehajtását segíti. A megfelelő mennyiségű vízbevitel mellett a fogyás is egyszerűbb lesz, hiszen a szomjúságot nem étellel fogjuk kiváltani.
2 hozzászólás

baboka

1 éve, 9 hónapja és 3 napja

Ezek a csalónapok csak akkor jók, ha szinten akarsz tartani, amúgy csak bukó.

válasz erre

Gucci

1 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nekem a folyadék a legnehezebb. Képtelen vagyok olyan sokat inni.

válasz erre