1. Alma
Az alma az ősz egyik slágergyümölcse, amivel kapcsolatban mindenki ismeri a mondást: napi egy alma, az orvost távol tartja! Ez nem véletlen, hiszen az alma rengeteg C-vitaminnal, sőt megannyi más egyéb nyomelemmel és ásványi anyaggal rendelkezik, ami nagy mértékben fogyasztva valóban segít megelőzni bizonyos betegségeket, de akár a fogyáshoz is jelentős mértékben hozzájárulhat.
Ha az alma az ősz slágergyümölcse, akkor alighanem a sütőtök a slágerzöldség, ami főként a Halloween közeledésével szinte minden utcasarkon kaphatóvá válik. Nevéhez hűen érdemes sütve fogyasztani, hiszen így megmarad benne kimagaslóan magas vitamintartalma, ami mellett rengeteg rost és antioxidáns is található benne, ezáltal segít megőrizni egészségünket is.
3. Szőlő
A szőlőből nemcsak jó bor készülhet, hanem nyersen, gyümölcsként fogyasztva is rengeteg hasznos összetevőt juttathatunk vele szervezetünkbe. Nagyon sok C-vitamin és ásványi anyag van benne, miközben képes szinten tartani a vérerek egészségét, így ajánlott fogyasztani szív- és érrendszeri problémáktól és magas vérnyomástól szenvedőknek, de mivel javítja az anyagcserét, ezért fogyókúrázóknak is.
4. Káposzta
A finomságos káposzta szintén ősszel érik a földeken, és nagyon kedvelt zöldség, hiszen rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett elképesztően laktató, csökkenti a koleszterin szintjét, ezen túlmenően pedig rengeteg a C-vitamin benne. Sőt mi több, ismert gyulladáscsökkentő hatásáról, de gazdag az antioxidánsokban is, szóval több okunk is lehet fogyasztására.
A körtét mindenki imádja, ami nem véletlen, hiszen finom és édes, mindezen felül pedig rendkívül rengeteg rostot tartalmaz, és igencsak sok nyavalyára is gyógyírt jelent. Az ugyanis csak egy dolog, hogy hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, de mindezen felül a gyomor és vesepanaszokra is jótékony hatást fejt ki, sőt a bélhurutot is gyógyítja, miközben javítja az emésztésünket.
+1. Burgonya
A friss burgonya, vagy ahogy többen ismerjük, az újkrumpli augusztus végén, szeptember elején kerül ki a földből, és egész télen biztosít számunkra táplálékot. A krumpliban megannyi C-, B- és E-vitamin található, sőt rengeteg ásványi anyag, illetve fehérje is. Az őszi időszakban elegendő egyetlen darab burgonya elfogyasztása ahhoz, hogy vitaminszükségletünk jelentős részét pótolni tudjuk.