29 °C
tiszta égbolt
2024. június 25., kedd
Vilmos

5+1 tipp, hogy te is időben felkészülj a forróságra!

2016. május 25.
4.5411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ahogy arra számítottunk, a váratlan őszies tavaszból hirtelen nyár lett, ezáltal beköszöntött a jó idő, ami kis túlzással nyári kánikulaként hat a szokatlanul hideg hetek után. Ez azt jelenti, hogy valóban közeleg az év legmelegebb időszaka, ezáltal pedig már csak napokra vagyunk az első hőhullámoktól. Ha te is szeretnél időben felkészülni minderre, böngészd át az alábbi tippeket, hogy ne érjen váratlanul a kánikula vagy a nagy meleg!
1. Elő a naptejjel!

Nem kell kifejezetten hőhullámnak sem lennie ahhoz, hogy a káros UV-sugárzás problémákat okozzon, ezáltal érdemes már most előkeresni, hovatovább használni is a naptejet annak érdekében, hogy bár a színünk meglegyen a nyárra, de a veszélyes melanóma kialakulását megakadályozzuk. Válasszunk minél magasabb faktorszámút, és biztosan nem lesz baj!

2. Jöhet a kalap és a lenge öltözet!

Ha eddig nem tettük volna meg, akkor éppen itt az ideje, hogy előkeressük a tipikus nyári szettjeinket, hogy megvédjük magunkat a nagy melegtől és a napsugárzástól. Érdemes előszedni a lenge ruhákat, a kalapokat, jöhet a nyári napszemüveg, a világosabb öltözetek, sőt lassacskán már a papucs is.

3. Cseréld le az arckrémedet!

Ha te is nagy gondot fordítasz a bőrápolásra, akkor itt az alkalom, hogy lassan arckrémet válts, a nagy hőségben és napsugárzásban ugyanis elengedhetetlen a mindennapos UV védelem. Ha igazán szép arcbőrt akarunk, akkor váltsunk faktoros arckrémre, ami megvédi bőrünket a napsugárzás káros hatásaitól.4. Keresd elő a ventilátort!

Sokan még mindig nem tehetik meg, hogy saját klímát telepítsenek otthonukba, vagy legalább abba a helyiségbe, ahol alszanak. Ilyen esetben a ventilátor gyakran életmentő lehet, így ha te sem várod már a forró nyári éjszakákat, amikor nyitott ablaknál is a saját izzadtságodban ébredsz fel, akkor készítsd elő a ezt a hasznos szerkezetet, legyen készenlétben, ha szükség lesz rá.

5. Ideje kijelölni a nyaralás időpontját!

Habár sokan már talán le is foglalták a nyaralás napjait, a legtöbben azért még bizonyára csak mostanában kaptak észhez azzal kapcsolatban, hogy nyakunkon a nyár, és idén is el kell menni nyaralni. Mivel nem tűr több halasztást, érdemes mielőbb kijelölni legalább három hétvégét, vagy két hosszabb hetet, amikor a feltöltődés érdekében néhány napig csak a családra és a kikapcsolódásra koncentrálunk majd.

+1. Ne feledkezz meg a vízfogyasztásról!

Ha télen csökkentetted is a vízfogyasztást, ne felejtsd el, hogy a meleg idő beköszöntésével a hidratálásra sokkal jobban oda kell figyelned. Ez azt jelenti, hogy naponta legalább fél literrel meg kell növelned a bevitt víz mennyiségét, de a nagy kánikulában ennek akár a többszörösére is szükséged lesz ahhoz, hogy megőrizd szervezeted hidratáltságát.
3 hozzászólás

pilótakeksz

8 éve, 9 hónapja és 12 napja

Teljesen nem lehet felkészülni a melegre mert sajnos mindig olyan hirtelen jön de vízzel már felszerelkeztem.

válasz erre

mokus84

8 éve, 9 hónapja és 12 napja

Mindig sokat iszom, de ilyenkor kifejezetten sokat. Valahogy érzi a testem mire van szüksége. A krémemben meg van egy kevés faktor, de irodában dolgozom ott nem süt a nap. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

8 éve, 9 hónapja és 12 napja

Már egy ideje használok faktoros arckrémet. Most már muszáj.

válasz erre