6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

5+1 tipp, hogy ne kezdd betegen az őszt

2019. augusztus 28.
5.8781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Olyan gyorsan elröpült egy újabb nyár, hogy szinte észre sem vettük, és a naptárunk szerint most hétvégén már beköszönt az ősz, az előrejelzések alapján pedig ezzel egyetemben megérkezik a rosszabb idő is. Bár a mínuszok, a tipikusan megfázós időszakok még odébb vannak, ellenben sokan hajlamosak arra, hogy az évszak változásával egyszerre meg is betegedjenek. Ha idén elkerülnéd ezt, akkor fogadd meg tanácsainkat, és sokkal jobb esélyekkel indulsz majd!


1. Használd ki a napsütést!

Az előrejelzések alapján még közel egy hétig minden nap számíthatunk napozásra alkalmas időre, vagyis ha tisztában vagyunk a megfelelő alapszabályokkal, akkor feküdjünk ki bátran minden nap egy kicsikét, ami nemcsak bőrünk színét hagyja majd kellemes barnán, hanem immunrendszerünket egyaránt megtámogatja, hiszen a napozáskor értékes D-vitamin keletkezik a szervezetünkben, ami az egyik legfontosabb a betegségek megelőzése kapcsán.

5+1 tipp, hogy ne kezdd betegen az őszt - 2. kép

2. Kezdj el sportolni!

Mert mozogni jó, és a mozgás ráadásul erősíti immunrendszerünket. A legfontosabb, hogy ne pillanatnyi fellángolás legyen, ha belekezdünk, akkor rendszeresen menjünk és mozogjunk, méghozzá valami olyan mozgásformát, ami nem terhes a számunkra, inkább szívesen űzzük. Lehet az tömegsport is, de belecsaphatunk egy ismerősünkkel együtt, hogy nagyobb legyen az ösztönzés.

3. Időben nyúlj vitaminokhoz!

A nyár folyamán begyűjtött vitaminok és ásványi anyagok általában szeptemberben még kitartanak bennünk, de októberben a legtöbb ember tartalékai elkezdenek kimerülni. Ez teljesen normális, aggodalomra semmi ok, de kifejezetten lényeges, hogy időben kezdjünk el vitaminokat szedni, máskülönben könnyen megbetegedhetünk. Érdemes multivitaminnal kezdeni, majd apránként váltani célzott kezelésre.

4. Még lazíts egy utolsót!

A pihenés alapvető fontosságú, ha egészségünkről, immunrendszerünk állapotáról van szó. A legtöbb embernek a pihenés időszaka általában a nyár, éppen ezért itt az alkalom, hogy még egyszer és utoljára lazítsunk egy nagyot addig, amíg nem kezdődik el az ősz, és ezzel egyetemben a rossz idő, a korai sötétedés, amikor az embernek nincs kedve kimozdulni, inkább dolgozik, dolgozik és dolgozik.

5+1 tipp, hogy ne kezdd betegen az őszt - 3. kép

5. Legyél sokat friss levegőn!

Méghozzá folyamatosan, ahogy kezd hűvössé és nyirkossá válni az idő, hiszen rendkívül lényeges, hogy immunrendszerünket hozzászoktassuk a lehűléshez, az ezzel egyetemben érkező vírusokhoz és baktériumokhoz. Minél több időt töltünk odakint a szabadban, annál ellenállóbbá válunk a betegségekkel szemben.

+1. Gyógynövényekkel előzd meg a bajt!

A gyógynövények hatásait sokan lebecsülik, pedig a legtöbb manapság használt gyógyszer alapját az ezekből kivont összetevők adják. Ezért érdemes folyamatosan erősíteni az immunrendszerünket finom gyógyteákkal, így szeptembertől már fogyasszunk bátran sok csipkebogyót és ginszenget, melyek garantáltan segítenek megőrizni egészségünket.
nincs még hozzászólás