12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp, hogy megtöltsd pozitív energiákkal a lakást

2018. augusztus 29.
14.5901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A lakásunk a legfontosabb menedékünk az életben, ezért nagyon fontos, hogy jól érezzük benne magunkat, és hogy feltöltődjünk. Egy megfáradt nap után ugyanis biztosan kényelmetlenül érezzük magunkat egy rideg otthonban, ha viszont megtöltjük pozitív energiákkal, illetve egy rakás olyan tárgyat helyezünk el benne, melyek kellemes hangulatot árasztanak és feltöltenek, akkor nem okoz majd problémát másnap reggel ismét mosolyogva elindulni munkába. Hogy miként tölthetjük meg pozitív energiával a lakást? Adunk hozzá pár tippet!


1. Legyenek kellemesen meleg színű falak!

Otthonunk arculatát és hangulatát alapvetően meghatározzák a falak. Szerencsére ma már egyre kevesebben ragadnak le a hagyományos fehér színnél, sőt gyakorlatilag bármilyen árnyalat elérhető, ezáltal válogassunk bátran a meleg színek között. Barna, narancssárga, piros, lila és a kapcsolódó társárnyalatok egytől-egyig kellemesebb hellyé, a nyugalom szigetévé tehetik otthonunkat.

5+1 tipp, hogy megtöltsd pozitív energiákkal a lakást - 2. kép

2. Gondoskodj a hangulatvilágításról!

Otthonunk hangulatát alapjaiban meghatározza a megfelelő világítás alkalmazása. Ha túl kevés, az a baj, ha túl sok, akkor pedig az, tehát törekedjünk arra, hogy legalább a hálószobában vagy a nappaliban - ahol a legtöbb időt töltöd -, kellemes világításban pihengess és töltsd a munka utáni órákat. A lágy fényeket feldobhatod különféle gyertyákkal, sőt még jobb, ha egy csoport illatgyertyát is használsz.

3. Ne feledkezz meg az illatokról!

Egy pozitív energiákat árasztó lakásban mindig kellemes, nyugtató illatok uralkodnak. Fahéj, fenyő, vanília vagy bármi más, ami számunkra nyugalmat és pozitívumot áraszt. Használjunk illóolajokat, füstölőket, de a legjobb az imént említett illatgyertya, ami nemcsak kellemes illatot varázsol a lakásban, hanem mindemellett a fényhatásról is gondoskodik.

4. Legyen sok növény körülötted!

A növények természetes hangulatot képesek varázsolni otthonunkban, ezáltal vegyük körbe magunkat velük bőségesen. Természetesen ne varázsoljunk dzsungelt az otthonunkból, de pár kellemes virágzó növény, esetleg egy cserepes örökzöld, vagy bármi más, ami a szemünknek és a szívünknek kedves, garantáltan jó választás lesz majd.

5+1 tipp, hogy megtöltsd pozitív energiákkal a lakást - 3. kép

5. Vedd magad körbe neked kedves tárgyakkal!

Az otthonosságot és a pozitív energiákat az határozza meg a leginkább, hogy milyen sok emléket és nekünk kedves tárgyat tudunk felhalmozni magunk körül. Nyilván ne csináljunk raktárat, de ha imádjuk a könyveket, a filmeket és még a zenét is, akkor gyűjtögessük őket, halmozzuk el velük és kapcsolódó dolgokkal a lakásunkat, ahol ezek után garantáltan jól érezzük majd magunkat.

+1. Legyen egy kis zugod!

Ha nincs lehetőséged arra, hogy az egész lakást a kedved szerint alakítsd, illetve pozitív összhatásúvá tedd, akkor törekedj arra, hogy legalább egy kis zugod legyen, ahol a fentieket meg tudod valósítani, és kikapcsolódhatsz egy kicsit. Legyen az egy külön szoba, vagy egy komplett lakrész, a lényeg, hogy teljesen jól érezd ott magadat, és feltöltődj a stresszes hétköznapok után.
2 hozzászólás

Sonci

6 éve, 21 napja

Nekem a falak fehérek, az tetszik, de a növények és egy-két apróság nagyon sokat tud dobni a lakás hangulatán.

válasz erre

Linda

6 éve, 21 napja

Imádom a növényeket. Szerintem azokkal lehet a legjobb eredményt elérni.

válasz erre