10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

5+1 tipp, hogy megóvd kisbabád egészségét az őszi szezonban

2018. október 13.
9.1891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az őszi szezon nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek immunrendszerét is képes nagyon kikezdeni, sőt mi több, az övükét még jobban, hiszen gyakorlatilag éppen fejlődés alatt áll náluk ez a belső védvonal. Az első szezonban a megbetegedés szinte elkerülhetetlen, de ne törődjünk bele ebbe, és ne is bízzuk a szerencsére, inkább tartsuk be az alábbi tanácsokat, melyek segíthetnek az apróság egészségének megőrzésében.


1. A legfontosabb az anyatej!

Óriási szerencséd van, ha bőven van még anyatejed és azt el is fogadja a kisbabád, hiszen ez egy igazán erős, természetes multivitamin, ami kis túlzással mindentől képes megóvni a gyermeket. Hihetetlenül sok ásványi anyag és nyomelem található meg benne, ami elengedhetetlen a pici fejlődéséhez és egészségéhez, de jól vigyázz, hogy te ne fázz meg, mert akkor gond lehet.

5+1 tipp, hogy megóvd kisbabád egészségét az őszi szezonban - 2. kép

2. Ha nem elég a tej, a tápot ne hagyd abba!

Amennyiben kiegészítő jelleggel a szoptatás mellett már tápot is adsz a kicsinek, vagy csak tápszeres volt, és már éppen itt lenne az ideje a váltásnak, akkor még várj egy kicsit, mert a tápszer kis túlzással hasonló, mint az anyatej. Azt nem mondanánk, hogy ugyanolyan jó, de rengeteg olyan immunerősítő vitamin és egyéb összevető van benne, ami hasznos lehet kisbabád egészségének megőrzésében.

3. A gyümölcs is fontos, ha ehet már!

Amennyiben betöltötte már azt a kort a pici, hogy ehet gyümölcsöt, akkor az őszi szezon a legjobb választás a kísérletezésnek, valamint a bevezetésnek, mert ezekben is rengeteg olyan összetevő van, ami segít kialakítani az ellenállást. Arra persze vigyázz, hogy a gyümölcs ne vegye át valamelyik fő táplálkozás szerepét, mert ez inkább csak egyfajta desszert.

4. Soha ne öltöztesd túl!

Hajlamosak vagyunk a hűvösebb idő beköszöntésével túlöltöztetni gyermekünket, azonban ez az esetek többségében nem a legjobb választás, mert a pici könnyedén beizzadhat, ami instant betegséget eredményez. Tudni kell, hogy a kisbabák hőszabályozása rosszabb, mint a felnőtteké, ezáltal általános alapszabály, hogy legfeljebb egy réteggel adjunk rájuk több ruhát, mint amennyit mi felveszünk.

5+1 tipp, hogy megóvd kisbabád egészségét az őszi szezonban - 3. kép

5. Igyon rengeteg teát!

A párhónapos apróságok is ihatnak a víz mellett bébiteákat, és adjuk is nekik bátran, mert a tea már csak folyadékként is jó hatással van a picik immunrendszerére. A kellemesen langyos teát általában szívesen fogyasztják a gyerekek, ezért adjuk is nekik rendszeresen, mert elősegíti a méregtelenítés folyamatát.

+1. Legyél vele sokat a szabadban!

A kicsi immunrendszere úgy alakul ki a legkönnyebben és úgy szokik hozzá a változó időjáráshoz, ha rendszeresen kivisszük a friss levegőre, ergo állandóan érik majd csökkentett mennyiségben a baktériumok és a vírusok, hiszen így könnyebben megbirkózik majd vele a szervezete, mintha egyszerre kapna egy nagyobb dózist.
1 hozzászólás

debbie

5 éve, 9 hónapja és 26 napja

Ebben a változékony időben most nagyon oda kell figyelni.

válasz erre