13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 tipp, amit egy rövid szabadság alatt is meg tudsz tenni

2017. július 09.
8.6021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Rengeteg embernek sajnos nincs lehetősége arra, hogy hosszú nyaralásokat és szabadságolásokat tartson a nyári időszakban - sőt, az év más hónapjaiban sem -, ellenben ez nem jelenti azt, hogy egy pár napos leállást nem lehetne hasznosan eltölteni valamivel. Ha neked is csak egy-egy hosszabb hétvégére futja az idén, akkor engedd meg, hogy adjunk pár tippet azzal kapcsolatban, hogy mire lehet időd pár nap alatt. Lássuk!


1. Állj neki egy jó könyvnek!

Ha imádsz olvasni, de a feszített tempó és a munka mellett nincs időd rá, akkor most itt a remek alkalom: állj neki egy olyan könyvnek, amit már régóta szeretnél kiolvasni. Ez nemcsak új élményeket ad neked, hanem mindezen felül elfeledteti veled a stresszt és a különféle kellemetlenségeket, mondhatni kiragad a szürke hétköznapokból. Persze ugyanígy akár filmezhetsz is egy nagyot, ha éppen az jobban leköt.

5+1 tipp, amit egy rövid szabadság alatt is meg tudsz tenni - 2. kép

2. Itt az ideje a testmozgásnak!

Amennyiben a mindennapokban nincs időd mozogni, de szeretnél és úgy érzed, esetleg úgy látod, hogy itt lenne már az ideje, akkor most vágj bele. Ha van négy napod, az bőven elég arra, hogy formába hozd magad egy kicsit. Menj el minden nap tekerni egyet, vagy látogasd meg a helyi uszodát, a határ a csillagos ég, a lényeg pedig az, hogy mozogj minél többet.

3. Fesd ki a lakást!

Persze a rövid szabadságot azzal is eltölthetjük, hogy egy kicsit szebbé tesszük a lakókörnyezetünket. Ha kertes házban lakunk, akkor megmetszhetünk odakint, de akár ki is festhetjük az egész lakást - ami egészségünk szempontjából sem utolsó -, vagy ha erre még nincs szükség, akkor rendezzük át otthonunkat, csak úgy, a változatosság érdekében.

4. Irány meglátogatni a családot!

Mikor láttad utoljára távol élő, ámde szeretett rokonaidat? Ha elég régen, de szívesen találkoznál velük, akkor most itt az idő, hogy legalább egy napot rááldozz a felkeresésükre. Ezzel egyetemben részed lesz egy kis utazásban és semmittevésben is, ami új élményekkel párosul, miközben még a családi kapcsolatokat is ápolhatod.

5+1 tipp, amit egy rövid szabadság alatt is meg tudsz tenni - 3. kép

5. Élj újra a hobbidnak!

A feszített munkatempó mellett az emberek többségének nincs ideje a hobbijának élni. Kertészkedés, zenélés, makettezés, festés, sütögetés, videojáték, bármi is legyen az, a lényeg, hogy most van előtted egy-két nap, amikor újra a hobbidnak élhetsz majd. Méghozzá maximálisan!

+1. Egy rövid kis utazás is belefér!

Ha szereted az egy-két napos utazásokat, például a rövid wellness hétvégéket - merthogy azoknak is megvan a maguk szépsége -, akkor a rövid szabadságolás során bátran betervezhetsz majd egy kis utazgatást is. A villámlátogatások ugyanis gyakran ugyanolyan élményekkel teliek lehetnek, mint az elnyújtott kirándulások, szóval vágjatok bele nyugodtan és élvezzétek a rövid kikapcsolódást is.
1 hozzászólás

Lili

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Minden szabadság alatt meglátogatom a családot, nekem ez alap. mosolygó smiley

válasz erre