26 °C
borús égbolt
2024. július 19., péntek
Emília

5+1 tavaszi lakberendezési tipp

2018. március 25.
14.2551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár az időjárás egy kicsit megkergült márciusra, a naptár szerint azonban már itt a tavasz, amit nemcsak a szabadban kell tudni megélni, hanem otthonunkban is. Ehhez nagyon fontos, hogy a lakberendezés szempontjából alkalmazzunk néhány nagyon lényeges változást. Hogy miként kezdjünk hozzá? Ehhez adnánk pár nagyon fontos és hasznos tippet!


1. Jöhetnek a tavasz színei!

Ha a tavaszt a lakásban is meg akarod élni, rendkívül fontos, hogy olyan színek vegyenek körül mindenhol, tehát elő a vidám árnyalatú függönyökkel, a terítőkkel és természetesen a festékkel is, itt az idő új színt hozni a lakásba. Méghozzá a tavasz színeit, melyek kapcsán nem is adnánk támpontokat, hiszen ezt az évszakot garantáltan mindenki más színnel azonosítja.


2. Szórj ki mindent, ami a télre emlékeztet!


Hótaposó a sarokban? Megmaradt karácsonyi dekoráció az asztalon? Ott van még tavalyról a Mikulás virág? Nagyon gyorsan szórjuk ki őket, de legalábbis tegyük el szem elől, hiszen most itt a tavasz, jöhetnek a vidám és színes kiegészítők. Hogy mivel azonosítod a tavaszt, az maximálisan a te dolgod, de néhány kellemes asztaldísz vagy színes-szagos gyertya máris friss atmoszférát hoz magával.

3. Friss virágot mindenhová!

Ha nyílnak a réten vagy a kertben a virágok, esetleg megjelennek az üzletekben az első tavaszi szépségek, akkor egy pillanatig se gondolkodjunk azon, hogy begyűjtünk pár csokornyi friss növényt, hiszen ezeknél jobban semmi sem varázsol tavaszt az otthonunkba. Mind a megjelenésük, mind az illatuk csodálatra méltó, ha pedig fontosnak tartod a virágok életben tartását, bátran válassz cserepest, hiszen a későbbiekben is jó lesz az.

4. Jöhet pár festmény!

Te mikor vettél új festményt a lakásodba? Ha idejét sem tudod már, akkor itt az ideje, hogy ezzel is tavaszt varázsolj a házba, hiszen nincs is jobb hangulatfokozó, mintha beszerzünk pár virágos rétet ábrázoló képet, vagy egy kristálytiszta erdei patakot ábrázoló festményt otthonunkba. Rakjunk belőlük minden helyiségbe, és garantáltan átjár majd minket is a tavasz hangulata.


5. Természetességet a lakásba!


Ha pár bútor és egyéb felszerelés sem ártana, idén tavasszal igen trendi lehetsz, ha a természetességet követed. Felejtsd el a gusztustalan modern dolgokat, vegyél tiszta fából készült bútort, vagy válassz natúr mintákat és színeket, melyek nemcsak a tavaszi hangulatot segítik elő, hanem odavarázsolják otthonodba a természetet is.

+1. Legyen egy nyugodt szigeted!

Mindenkinek szüksége van néha pihenésre, pláne így tavasszal, amikor a nagy tavaszi fáradtságban jó lehet eldőlni valahol pár percre egy kis olvasás, filmezés vagy szundítás reményében. Alakítsunk ki ezért otthonunkban egy nyugodt kis zegzugot - akár az erkélyen vagy a teraszon is -, egy babzsákfotellel és természetes anyagokból készült bútorzattal, hogy nyugodtan tudjunk lazítani.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 10 hónapja és 10 napja

Igyekszem sok friss virágot tenni a lakásba. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nem sokat szoktam a lakást díszíteni de húsvétkor teszek ki néhány tojás diszt.

válasz erre