11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 04., hétfő
Kázmér

5+1 őszi kirándulós hely itthon és a környező országokban

2016. október 01.
5.9301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Azért, mert itt az ősz, és egy kicsit hűvösebbre fordult odakint az időjárás, még messze nem jelenti azt, hogy nem lehet kimozdulni és kirándulni egy kicsit, hiszen aki nem szereti vagy nem bírja a nagy meleget, annak ez a legideálisabb időszak ehhez. Ha te is beterveztél egy kis őszi kikapcsolódást, de nem tudod még hová, akkor engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljunk néhány nagyszerű célpontot!5+1 őszi kirándulós hely itthon és a környező országokban - 2. kép

1. Erdély

Sokan mondják, hogy Erdély, de azon belül is a Kárpátok az őszi időszakban a legszebb. Ez nem véletlen, hiszen a rengeteg fenyőerdő mellett ott is találhatunk sok-sok lombhullató fát, amelyek festőien csodálatossá varázsolják például a Békás szoros vagy a Gyilkos tó környékét, de sajátos hangulattal látják el az elragadó Gyimeseket is. Bármerre is járunk az erdélyi Kárpátokban, garantáltan életre szóló élményben lesz részünk!

2. Szlovénia

Szlovénia is rengeteg nagyszerű látnivalót garantál az őszi időszakban pihenni vágyóknak, de a Kárpátok helyett ott a csodálatos Alpok miatt. Ha nem is megyünk el a szlovén tengerpartig - ami amúgy sem túl jelentős -, csodálatos élmények várnak ránk Maribor hegyei körül, Bled festői szigetén, és az azt körbeölelő hegyeken, a Triglav ilyenkor már havas hegyein, valamint a gigantikus Škocjan-barlangrendszerben, amely nem csak Európa, hanem a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangjának is tekinthető egyben.

3. Ausztria

A környékbeli országok közül Ausztria is rengeteg csodálatos kirándulóhellyel kecsegtet az őszi időszakra, így a határhoz közeli látnivalók kedvelőinek Bécs és Güssing környéke jelenthet csodálatos kikapcsolódást, de akik a hegyek közé merészkednének, azokra a Rax és a Hallstatt hihetetlenül varázslatos, már-már festményeket megszégyenítő csodája vár. A célpontok között érdemes még megemlíteni Inssbruck szépséges városát, de ha meg akarjuk tapasztalni az igazi alpesi érzést, akkor feltétlenül végig kell autóznunk a Grossglockner alpesi úton, amely ősszel is elképesztően varázslatos.

5+1 őszi kirándulós hely itthon és a környező országokban - 3. kép


4. Mátra

Noha minden magyar hegy és hegység csodálatos az őszi időszakban, így a zalai dombság, a Bükk vagy éppen a soproni Lövérek, de mind közül egy egészen sajátos varázs bújik meg a Mátra - itthon páratlanul magas - hegycsúcsai között. Az Eger és Gyöngyös között elhelyezkedő óriási hegy 900 négyzetkilométernyi tömör gyönyört kínál az őszi erdők, a magas hegycsúcsok és a friss levegő szerelmeseinek, így érdemes ebben az időszakban eltölteni ott néhány feledhetetlen napot.

5. Hévíz

Ki ne vágyna arra, hogy miközben a csodálatos színekbe borult erdők hulló lombkoronáit csodálja, közben a szabadban, egy kellemesen meleg vizű, természetes tóban fürdik. Ezt az élményt kínálja az őszi időszakban Hévíz, amely még ekkor is kellemesen meleg vizével nemcsak a rekreáció szempontjából nyújt majd számunkra elragadó élményt, hanem a zalai dombok árnyékában egy olyan stresszmentesítő kúrát is kaphatunk majd a kis tóban úszkálva, amilyenhez foghatót még soha nem láttunk.

+1. Budapest

Nyáron túl meleg, télen pedig túl hideg, éppen ezért a tavasz mellett alighanem az ősz a legjobb időpont arra, hogy megismerjük egy kicsit országunk fővárosát, a még mindig számtalan csodát garantáló Budapestet. Itt az idő, hogy végre ne csak átutazás közben vegyük szemügyre az Országházat, a Halászbástyát, a Citadellát vagy a többi csodálatos nevezetességet, hanem mindezen túl eltöltsünk ott pár napot, és nagyokat sétálva derítsük fel fővárosunk elragadó látnivalóit.
4 hozzászólás

Zita.Péter

8 éve, 21 napja

Horvátoknál is szép a plitvicei tavak. Ősszel a sok színes levél, gyönyörű. Bár minden évszakban szép az a hely mosolygó smiley

válasz erre

Móni

8 éve, 21 napja

Na ezeket a helyeket felfedezzük. Ősszel a Normafát nagyon szeretjük, mert közel van.

válasz erre

kpal

8 éve, 22 napja

Mátra,Bp. De én mivel Ausztriában dolgozok Hallstatt közel van az szuper hely ,de még Dachstein is a semmibe vezető lépcsővel igazi adrenalin bomba . mosolygó smiley

válasz erre

Lili

8 éve, 22 napja

Ez de szupi cikk, pont jókor jött, mert az őszi szünetben el akarunk valahova menni. mosolygó smiley

válasz erre