20 °C
erős felhőzet
2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

5+1 hasznos tipp, hogy nyáron is egészséges maradjon a hajad

2015. június 07.
2.4871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nyár, a sok napsütés és az UV-sugárzás rendkívüli mértékben roncsolja a hajat, a forróságtól és az erős napfénytől kiszárad, töredezetté válik, egyszóval roncsolódik. Ha szeretnéd nyáron is megőrizni szép, friss és üde hajkoronádat, akkor érdemes megfontolnod az alábbi hasznos hajápolási tippeket és trükköket.5+1 hasznos tipp, hogy nyáron is egészséges maradjon a hajad - 2. kép

1. Ne moss hajat minden nap!


Nyilván mindenki szereti, ha haja minden nap frissen mosott, azonban ez semmilyen évszakban nem tesz jót a haj egészségének - nyáron pedig pláne nem. Nyilván ilyenkor jobban izzad a fejbőr, könnyebben zsírosodik, de a túl gyakori mosás még inkább kiszárítja majd a hajadat. Éppen ezért érdemes száraz samponokat, illetve hajfrissítő koncentrátumokat bevetni annak érdekében, hogy hajunk friss maradjon, de mégse kelljen, csak kétnaponta megmosnunk.

2. Hidratálj jobban!

A legforróbb hónapokban a hajnak elképesztően nagy szüksége van a hidratálásra, ezáltal az átlagosnál is több balzsamot, valamint hidratáló szereket kenjük fel, és egy héten legalább egyszer használjunk hajpakolást is. Erre fejbőröd egészsége miatt is nagy szükséged lesz, hiszen a haj szépsége mindig onnan fakad.

3. Elő a kalapokkal!

A kalapok nem csak díszes és divatos kiegészítők lehetnek, hanem a legnagyobb nyári forróságban bizony azt is elősegíthetik, hogy fejbőrünket és hajunkat ne érje közvetlen napfény. Ezzel nagy mértékben csökkenthetjük, hogy hajkoronánk esetleg súlyosan kiszáradjon vagy sérüljön a Nap káros sugaraitól.

5+1 hasznos tipp, hogy nyáron is egészséges maradjon a hajad - 3. kép


4. Védd a hajadat az UV-sugaraktól!

Ma már kapható több olyan sampon, illetve utólagos hajvédő spray is, amelyek arra alkalmasak, hogy UV-védelemmel lássák el a hajadat a legforróbb napokon. Ha kénytelen vagy sokáig a szabadban tartózkodni, fújd be alaposan hajadat, ezáltal a káros sugaraknak esélyük sem lesz kiszárítani, megfakítani vagy megkoptatni tincseidet, még akkor sem, ha festett.

5. Tegyük el télire a hajszárítót!

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a hajszárítót mindig használni kell a fejbőr védelmének érdekében. A gyakorlatban azonban nyáron a plusz forró levegő inkább rossz hatással van a hajunkra, ezért érdemes inkább friss levegőn megszárítani tincseinket, amivel sokkal jobban megkíméljük őket. Ha hajunk formázásához kell a hajszárító, akkor térjünk át arra a taktikára, hogy egy ideig hagyjuk hajunkat a szabad levegőn, majd mikor már majdnem megszáradt, akkor egy kicsit beszárítjuk.

+1. Kerüld a festéket!

Érdemes nyáron mellőzni a hajfestést, ezáltal úgy időzíteni, hogy még a nagy melegek előtt, május végén és június elején történjen az utolsó ilyen beavatkozás, mert az alapból is szárítja a hajat, és ha erre még a nagy forróság, illetve a Nap káros sugarai is rádolgoznak, akkor a végeredmény akár katasztrófa is lehet. Ha valamit mégis szeretnél csinálni a hajaddal, itt az idő kipróbálni például a melírt alternatívaként.
3 hozzászólás

zitucska

9 éve, 8 hónapja és 21 napja

Kalap és a hidratálás nálam első helyen áll. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

9 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nyáron többet mosok hajat,mert hamar beizzadok.

válasz erre

Cynthia

9 éve, 8 hónapja és 21 napja

Én szoktam nyáron is festeni a hajamat, nem tudtam, hogy ennyire rossz neki.

válasz erre