A szőlő egyik összetevője nem más, mint a szőlőcukor, ami a legtöbb cukorhoz hasonlóan tiszta kalória. Nem véletlen, hogy az egyik legkedveltebb alkoholgyümölcs, illetve hogy közvetlenül készíthető belőle alkohol, mert olyan sok cukor van benne. Nyilván vitamin- és antioxidáns-tartalma miatt érdemes néha belecsempészni az étrendbe, de ne túl gyakran, ha karcsúsodni akarunk.
2. Gesztenye
Habár a gesztenye legfeljebb csak ősszel képezheti egy diéta középpontját, akkor is érdemes inkább mellőzni, mert az édes ízét nagy cukortartalmának köszönheti. Egy átlagos gesztenye ugyanis átlagosan 32 százalékos cukortartalommal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 3-4 szem már felér egy nagyobb kockacukor elfogyasztásával is.
3. Banán
A banán közkedvelt gyümölcs a fogyókúrázók között, mert könnyű beszerezni, könnyű fogyasztani és szállítani is, nem mellesleg pedig rendkívül laktató, azonban egyáltalán nem az a tipikus diétás fajta. A banán ugyanis szintén a magas cukortartalmú gyümölcsfélékhez tartozik, ami fogyókúra esetén igencsak negatív tényező.
4. Datolya
A datolya szintén kedvelt a fogyókúrázók körében, mert bár nálunk nem őshonos, szemrevaló kiszerelésben elérhető, olcsó is, és egy adag akár két étkezéshez is elegendő. Biztos észrevettük már azonban, hogy néhány datolya elképesztően édes, illetve mintha cukormáz lenne rajta. Ez nem véletlen, a gyümölcs ugyanis elképesztően magas cukortartalommal bír.
5. Avokádó
Habár sokan zöldségnek tekintik, összességében ez most teljesen mindegy, hiszen diétázáshoz ez a finomság szintén nem ajánlott. Hiába sok benne a vitamin és az ásványi anyag - emiatt néha azért érdemes beiktatni az étrendbe -, magas cukortartalma mellett meglepő módon zsírtartalma is elég nagy, szóval legfeljebb nasiként alkalmazzuk.
+1. Aszalt gyümölcs
Az aszalt gyümölcsöket nagyon sokan fogyasztják fogyókúrák és diéták során nassolni valóként, pedig nem is tudják, hogy körülbelül annyi kalóriát visznek be vele szervezetükbe, mint egy kis csokoládéval. Az aszalt gyümölcsökkel az a baj, hogy rendszerint cukorral dúsítják őket azért, hogy szárítás után se veszítsék el ízüket, a koncentrált cukortartalom pedig rendszerint magasabb bennük, mint friss társaikban.