1. Vérsterc
A vérsterc vagy egyes helyeken vérmálé, esetleg sült vér a magyar disznóvágások egyik hagyományos étele, ami a leölt disznó frissen felfogott véréből készül. A vért megfűszerezik, meghagymázzák és tepsiben megsütik, így a végeredmény egy koromfekete színű, ámde rendkívül ízletes lepényszerű étel, amitől nemcsak külföldieknek fordulhat fel a gyomra, hanem azoknak is, akik soha nem voltak még disznóvágáson.
Bár a pacalpörköltet nagyon finoman el lehet készíteni, azonban ha nincs megfelelően megtisztítva a marhagyomor, akkor elképesztő bűzt képes árasztani még elkészült állapotban is. Aki még nem látott ilyesmit, egy rágós, kukacszerű pörköltet képzeljünk el, amit csak kevesen és kevés helyen tudnak jól elkészíteni, de nemcsak a szaga és az állaga, hanem alapból a tudat, hogy gyomrot eszünk, már undorítóan hat.
3. Pájslileves
Nemcsak a marhagyomorral, hanem sokakat a disznótüdővel is könnyedén ki lehet kergetni a világból, ebből készíti ugyanis a magyar a híres pájsli levest, ami állítólag nagyon jó másnaposságra. Akár így van, akár nem, a tüdőből készült étel nemcsak büdös lehet, hanem kellemetlen állagú is, ezáltal a legjobb mesterszakácsoknak sem mindig sikerül ízlésesen tálalniuk. Persze kinek mi...
4. Vesevelő
Most már kijelenthetjük, hogy a magyar gasztronómiában a disznóbelsőségekhez köthető a legtöbb gusztustalan étel, hiszen a vesevelő is ehhez kapcsolódik, lévén a sertés veséjének és gerincvelőjének - néha agyvelejének - különleges, pörköltszerű elkészítéséről van szó, ami nemcsak kellemetlen állagú, hanem bizony gyakran még büdös is.
Még egy disznóhoz kapcsolható finomság (?) következik, mégpedig a hurka. Legyen véres, májas, rizses vagy gerslis, belegondoltunk már abba, hogy ez a kis csemege nem elég, hogy egy brutális kalóriabomba, konkrétan a disznó bélrendszerébe visszatöltött alapanyagot takarja, amit pluszban szerencsétlen állat saját zsírjában sütnek meg? Gusztustalanság felső fokon, bár aki egyszer kóstolta ezt a finomságot, az nyilván képes szemet hunyni felette...
+1. A löncshús
Nem tudjuk pontosan, hogy kapható-e a világon máshol, de a környező országokban nincs párja a magyar löncshúsnak, amiben nem tudjuk mi van, nem tudjuk mitől áll el hűtés nélkül, és azt sem értjük, hogy mitől olyan finom, de ez a zsíros húscafatokból álló különlegesség valamiért hozzánk nőtt az évtizedek folyamán, ám hogy egy amerikai sikítófrászt kapna miatta, az garantált.