A tojás éveken át negatív színben tűnt fel a legtöbb ember előtt, holott rengeteg olyan összetevő található meg benne, ami miatt minden embernek rendszeresen fogyasztania kellene, de a nőknek különösen. Hogy miért? Mert a nők bizonyítottabban hajlamosabbak a csontritkulásra - pláne menopauza után -, és mivel a tojásban rengeteg a D-vitamin, az kalciummal kiegészítve segíthet megelőzni a bajt.
2. Aszalt szilva
Az aszalt szilva egy természetes kis finomság, amit fogyaszthatunk akár desszertként is, a lényeg, hogy ha nők vagyunk, akkor rendszeresen együk. Bizonyított ugyanis, hogy már napi öt-hat szem aszalt szilva képes javítani a csontok egészségét - pláne a csontsűrűséget -, miközben az emésztőrendszer működésére is jó hatással van, ami azért előnyös, mert a statisztikák szerint a hölgyek gyakrabban szenvednek székrekedéstől és más emésztési panaszoktól, mint az erősebbik nem tagjai.
3. Görög joghurt
Ne keverjük az agyoncukrozott, jelenleg a boltokban kapható görög joghurttal, válasszuk belőle a hagyományos, cukor nélküli változatot, ami talán nem olyan finom, de aszalt szilvával vagy más gyümölccsel könnyedén feldobható az íze. Hogy mégis miért kell ez a nőknek? Elsődlegesen azért, mert sok kalcium van benne, valamint fehérje, amelyek szintén hozzásegítenek a csonterő megőrzéséhezn, de az izomépítésben, valamint az anyagcsere egyensúlyának fenntartásában - ergo a fogyásban is.
4. Tengeri hal
A tengeri halakat elsődlegesen azért fontos fogyasztani, mert nagyon sok fehérje mellett omega 3 zsírsavak is találhatók benne, amelyek bizonyítottan az egyik legjobb gyulladáscsökkentőnek tekinthetők. Ezt a kiváló hatást pedig vélhetően egyetlen nőnek sem kell túlmagyarázni, aki csak egy kicsit is törődik magával és egészségével. A kérdéses szírsavak pedig ráadásként még a jó vénás keringés kialakításában, valamint szívünk egészségében is segítséget nyújtanak.
5. Pisztácia
A pisztácia az egyik leginkább alul értékelt finomság, ami bár nagyon drága, hatása elvitathatatlan. Tudományos kutatások igazolják ugyanis, hogy napi 30 dkg elfogyasztásával nem csak rengeteg vitaminhoz és ásványi anyaghoz juthatunk, hanem ezen túlmenően páratlan mértékben beindítja szervezetünk anyagcseréjét - ergo segít a fogyásban -, miközben szívünk és érrendszerünk egészségében is védelmet nyújt, sőt még az étvágyat is hatásosan csökkenti.
+1. Cékla
A cékla télen-nyáron igazi vitaminbomba, de főként akkor, ha frissen szedett változathoz juthatunk hozzá. A cékla bizonyítottan csodanövény, amely nem csak diétás hatásokkal rendelkezik, égeti a zsírt és karcsúsít, hanem a benne levő betain miatt képes legyűrni a legmakacsabb gyulladásokat is, így ha hajlamosak vagyunk rá, együnk minden nap céklát, és búcsút mondhatunk a problémának.