A folsav fontosságát sokan nem tudják és nem is sejtik, holott főleg várandóság előtt elengedhetetlen összetevő. A kérdéses ásványi anyag ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy a fejlődő magzat DNS-állománya egészségesen kialakuljon - ne legyen rendellenesség -, de a női szervezet megújulásában, és az elhalt sejtek pótlásában is szerepet vállal. Főként a leveles zöldségekben, a magvakban és a babfélékben találunk belőlük sokat!
2. Kalcium
A kalciumbevitel megfelelő fenntartására már gyermekkortól kezdve nagy figyelmet kell fordítani a nőknek. A csontok egészsége és a csontritkulás megelőzése mellett - amire a nők hajlamosabbak - kiemelten fontos a várandóság alatt, valamint a menopauza után, hogy egészségünket megőrizzük. Természetes formában főként tejtermékekből pótolhatjuk.
3. D-vitamin
A D-vitamin nem csak bőrünk egészségéért és fiatalon tartásáért fontos, hanem azért is, hogy a kalciumot testünk fel tudja dolgozni. A közhiedelemmel ellentétben túladagolni nem lehet, és nem is kell raktáraink feltöltéséhez órákig a Napon feküdnünk, elég ha naponta egy órát éri a napsugár az arcbőrünket, vagy félóráig a kezünket. Ettől már elegendő D-vitamin termelődik ahhoz, hogy egészségünk megmaradjon.
4. Vas
A vas az egészséges és fiatalos nők egyik építőeleme! A jó közérzet és a vitalitás ugyanis vashiányos állapotban nem tartható fenn, így amennyiben mindig szeretnénk jó háziasszonyok lenni, ezen felül pedig 40 évesen is 18 évesként kipattanni az ágyból, akkor a megfelelő mennyiségű vas fogyasztása elengedhetetlen.
5. Fehérje
A fehérje nem csak a testépítők számára fontos, de a protein egy olyan összetevő, ami szükséges a jó alakhoz, valamint emésztésünk egyensúlyának fenntartásához is. Ha sok kalciumot fogyasztunk, rendszerint elegendő fehérje is jut a szervezetünkbe, de amennyiben biztosra akarunk menni, együnk sok fehér húst, így halat és baromfit, valamint fogyasszunk sok sajtot.
+1. Nátrium
A nátriumot, mint alapvető tápanyagot sok nő figyelmen kívül hagyja az egészségmegőrzés során, holott elektrolit-háztartásunk egyensúlyában óriási szerepet játszik. Ez azért a plusz kategóriában kapott helyet, mert általában nem keveset, hanem túl sokat viszünk belőle a szervezetünkbe, méghozzá sóval. Ezzel nagy mértékben növelhetjük szív- és érrendszeri problémáink kialakulásának esélyét és bőrünk öregedését is.