11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

5+1 dolog, amit ki kell próbálnod ezen a nyáron (ha még nem tetted meg)

2017. június 17.
8.8301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Végre itt a nyár, ami akár szingliként, akár párkapcsolatban élőként, akár családos emberként köszöntött ránk, mindig képes beindítani egy kicsit a hormonjainkat. Ha pedig tombolnak a hormonok, akkor itt az idő, hogy egy kicsit eleresszük a hajunkat, és ezen a nyáron kipróbáljunk valami olyan dolgot, amit egy életre szóló élményként soha nem felejtesz majd el. Hogy ötleted sincs ezzel kapcsolatban? Hadd adjunk néhány tippet!


1. Próbálj ki egy egzotikus konyhát!

Akár nyaralni megyünk, akár otthon ülünk a melegben, a legtöbb esetben szinte mindig ugyanazt esszük. Most itt az idő, hogy kipróbálj valami újat, és itt ne az olasz vagy a francia konyhára gondolj, hanem például valamelyik egzotikus ázsiaira, amelyben olyan dolgok is megjelennek ételként, amit az európai ember normál esetben garantáltan meg nem enne. Pedig lehet, hogy isteni finom, szóval itt az idő bevállalni!

5+1 dolog, amit ki kell próbálnod ezen a nyáron (ha még nem tetted meg) - 2. kép

2. Csak fogd magad, és lépj le!


Biztosan te is voltál kötöttségektől mentes tinédzser, és emlékszel arra, hogy milyen jó volt csak úgy elindulni a vakvilágba, felszállni a buszra, a vonatra, vagy beülni az autóba és csak menni, menni, menni. Az ilyen kalandok rendszerint izgalmasan végződtek, és ha neked is hiányzik az efféle izgalom, akkor kérj ki egy pár nap szabit, egyeztess a családdal, vagy csapj magad mellé valakit, és irány a ki tudja hová.

3. Ne maradjon ki valami extrém sport se!

Egész nap egy irodában ülsz, egy gyárban dolgozol, vagy valami holt unalmas munkát végzel? Itt az idő felpörgetni magadat, és kipróbálni nyáron valami extrém sportot. Menj el egy vadvízi evezésre, vagy éld át a bungie-jumping semmivel sem összehasonlítható élményeit. Persze kipróbálhatsz valami kevésbé durvát is, például a falmászást, a lényeg, hogy legyen valami újdonság az életedben.

4. A szabadban próbáltad már?

Természetesen most nem a kirándulásról beszélünk, hanem a szexről. Mikor máskor, ha nem a jó meleg nyáron próbáljuk ki azt, hogy milyen érzés kilométerekre a civilizációtól, egy tisztáson vagy egy erdő mélyén átadni magunkat a szerelemnek. Ennél szabadabb és önfeledtebb érzés hidd el, nincs még egy a világon, szóval ha még nem próbáltad, akkor most itt a remek alkalom.

5+1 dolog, amit ki kell próbálnod ezen a nyáron (ha még nem tetted meg) - 3. kép

5. Az éjszakai fürdőzés már megvolt?


Ha fiatalon nem mentünk bele éjszaka a Balatonba, akkor nem is volt gyerekkorunk. Kis túlzással persze. Ha neked ez kimaradt volna, akkor most itt az idő pótolni, hiszen az éjszakai fürdőzésnél jobb dolgot aligha csinálhatnánk egy kis nyaralgatás során. A víz ugyanis kellemesen meleg, a levegő kellemesen hűvös, a csillagok pedig egyenesen csodálatosak, így akár egyedül, akár barátokkal, de fenséges élmény lesz.

+1. Mikor sátraztál utoljára?

Persze nem kell feltétlenül a legextrémebb dolgokra gondolni, ha valami igazi újdonságot keresünk magunknak a nyáron, hiszen sokaknak egy egyszerű kis sátras túra is óriási élményt jelenthet. Legyen az akár fesztiválon, akár kinn a hegyekben, távol mindentől, vagy csak kinn a kertben, de a sátrazásnál szabadabb élményt aligha képes nyújtani más.
1 hozzászólás

zitucska

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Régen sátraztam már, de nem nagyon szeretem.

válasz erre