8 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

5+1 dolog, amit imádunk az őszben

2017. szeptember 06.
8.6201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár a gyerekek számára nyilván nem a legkellemesebb évszak az ősz, hiszen a nyári szünet után ez jellemzően az iskolakezdést is jelenti, ellenben számunkra több szempontból is egy imádott évszak, méghozzá minden hátrányával és negatívumával egyetemben. Hogy mik azok a dolgok, amiket egyszerűen imádunk az őszben? Lássuk!


1. Végre vége a hőhullámoknak!

Azért valljuk be magunknak: néhány éve a nyár már nem olyan, mint régen! Oké, a meleg jó dolog, de a kánikulák és a hőhullámok nem annyira, hiszen rendkívüli mértékben megviselik szervezetünket, és elképesztően kellemetlenek tudnak lenni még nyaralás alatt is. A hőhullám ugyanis olyan, mint a rossz idő, kvázi semmit sem lehet csinálni tőle odakint, még létezni is nehezen.

5+1 dolog, amit imádunk az őszben - 2. kép

2. Elővehetjük az elegáns holmikat!


Bár nyáron is fel lehet öltözni elegánsan, azonban az ősz erre az egyik legideálisabb időszak. Előkerülhetnek a szexi csizmák, a harisnyával kombinált szoknyák, a kardigánok, a lazább bőrkabátok, a sálak, a kalapok, esetenként a vékony kesztyűk is, amelyekkel fenemód elegánssá tehetjük magunkat megfelelő választás esetén.

3. Jön a Halloween!

Ha ősz, akkor Halloween. Az utóbbi időben hazánkba is beszivárgott ez a szokás, és bár az ég adta világon semmi közünk ehhez az angolszász hagyományhoz, de a mai fiatalok azért eléggé bele tudják magukat lovalni a töklámpások, a boszorkányok és az ijesztgetés világába. És valljuk be őszintén, egy kicsit azért tényleg hangulatos ez az egész, még ha nincs is konkrétan közünk hozzá.

4. Hamarosan óraállítás!

Bár az óraállítást sokan ki nem állhatják, azért legalább ennyien szeretik. Gondoljunk csak bele, egyrészt például egy teljes órával többet aludhatunk majd, másrészt pedig jön a kora délutáni sötétedés, ami azért úgy karácsonyig egészen kellemes és sajátos, nyugodalmas hangulatot kölcsönöz az esték számára. Utána persze egyre inkább nyűg a korai sötétedés, de addig azért van benne szeretni való!

5+1 dolog, amit imádunk az őszben - 3. kép

5. Azok a csodálatos színek!


Az ősz egyik kötelező hozadéka, hogy besárgulnak a levelek, és a természet olyan színekben pompázik, amit csak ilyenkor láthatunk. Festeni sem lehet olyan szépet, mint amilyen csodásak ilyenkor az erdők, hiszen a világ szinte minden árnyalata megtalálható ekkor a lombkoronák között, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni.

+1. Éljenek a pompás dekorációk!

A legjobb azonban az egészben az, hogy az őszt a legkönnyebb bevinni az otthonainkba is néhány csodálatos dekoráció részeként. A színes levelek csak a kezdet, emellett rengeteg termés is van ilyenkor a vadgesztenyétől kezdve a makkig bezárólag, amelyekből elképesztően színes és látványos dekorációkat készíthetünk otthonunk számára.
3 hozzászólás

Zita.Péter

7 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ilyenkor nagyon szeretek kirándulni.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 2 hónapja és 4 napja

Imádom az őszt! mosolygó smiley Végre lehet melegebb ruhákat felvenni.

válasz erre

Tekla

7 éve, 2 hónapja és 5 napja

Nagyon kedvelem az őszt egy forró nyár után. Főleg ha nem hirtelen jön a rossz idő és a sok eső.

válasz erre