25 °C
borús égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

5+1 dolog, amit gyűlölünk hallani a terhesség alatt

2020. június 07.
17.9281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Terhesnek lenni egy állapot. Egészen pontosan egy áldott állapot, ami egészen nyilvánvaló tünetekkel, illetve külső jellegzetességekkel jár együtt. Ezek a különféle ismertetőjegyek mondhatni viccesek is lehetnek a külső szemlélő számára, azonban aki elviseli az óriási pocakot, a rekordgyorsasággal felszaladt kilókat, a dagadó lábakat vagy azt, hogy valakivel osztozni kell a testén, az nem biztos, hogy ezzel szívesen viccelődik, illetve elviseli, ha vele viccelnek. Akárhogyan is, vannak dolgok, amiket nem szívesen hallunk a terhesség alatt. Hogy melyek ezek?


1. Jézusom, mekkora pocakod van!

Igen, ez meglepő módon a terhesség egyik jele, hiszen tudod, odabent egy kisbaba növekszik. A várandós nőnek minden nap el kell viselnie az ebből fakadó plusz terhet, ami korántsem tekinthető egyszerűnek, éppen ezért senki sem szeretné, ha az orra alá is dörgölnék pluszban, hogy milyen hatalmas hasa van. Hidd el, a várandós kismama is pontosan tisztában van ezzel!


2. Neked ikreid lesznek?

Neked meg mindjárt egy monoklid, ha tovább fokozod a nagy hashoz kapcsolódó poénokat! Az ikerterhességgel amúgy sem szabad viccelni, hiszen az egy olyan speciális állapot, ami kiemelkedő megpróbáltatásokat ad annak a nőnek, aki képes egyszerre két gyermeket kihordani. Aki volt már állapotos, az nagyon jól tudja, hogy egyetlen baba is mekkora nehézségeket tud okozni, hát ha még ketten vannak odabent. Szóval ezzel ne viccelődjünk!

3. Most aludd ki magad!

Persze, mert ilyen hatalmas pocakkal, egy állandóan a helyét kereső, folyamatosan rugdosódó kis teremtménnyel lehet aludni. Nem, nem lehet. Az alváshoz kapcsolódó tanácsok a legidegesítőbbek a terhesség alatt. Mindenki pontosan tudja, hogy a babavállalás néhány évig nem a lustálkodásról és a sok alvásról szól, hanem az éjjelezésekről, ezért ilyen tanácsot adni nagyjából olyan, mintha azt mondanánk, fúj a szél. Egyszóval senki sem lesz előrébb vele!

4. Tudjátok már, hogy mi lesz?

Mármint hogy minek kellene lennie? Két kiló krumplinak? Kiskutyának? Embernek? Nyilván ilyenkor a többség a kisbaba nemére gondol, de fogalmazzunk pontosan, mert ez sokak számára érzékeny téma lehet, egyeseket például egyenesen az őrületbe lehet kergetni vele. Különösen ilyen hormonháborús időkben, amikor türelemből van a legkevesebb.


5. Hiszen te mindjárt szülni fogsz!

Na hát, te meg egy újabb bunkó vagy! Sokan talán aranyosnak vagy viccesnek gondolják ezt, vagy az olyan beszólásokat, hogy úgy néz ki a terhes nő, mint aki lenyelt egy strandlabdát, de neki ez egyáltalán nem olyan humoros, sőt bizonyos esetekben sértő. Ha tehát dicsérni nem tudjuk, inkább meg se szólaljunk.

+1. Jesszus, de meghíztál!

Te pedig még mindig nem ismered az illemet! Ha a legjobb barátnőddel találkozol, aki terhes, még akkor sem lehet ezt az orra alá dörgölni, mert egyrészt egyáltalán nem illik, másrészt egy terhes nőnek különösen nagy szüksége van a bókokra még akkor is, ha egyébként nem feltétlenül igaz. Mert egy babát váró hölgy élete bizony nem egyszerű, rengeteg átalakulás megy végbe a testében, ergo az alakja is megváltozik - néha jobban, mint kéne, de ezt se vessük a szemére.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 5 hónapja és 24 napja

Az nagyon gáz amikor a mérettel viccelődnek.

válasz erre

csillucs

4 éve, 5 hónapja és 24 napja

Engem az idegesített amikor pocaklakónak hívták a gyereket, na meg többes számban beszéltek. Hogy vagytok? Mennyit ettetek? stb... pfff kivoltam ettől.

válasz erre

Gizus

4 éve, 5 hónapja és 24 napja

röhögő smiley ennél már csak az a legrosszabb amikor azt mondják h enned kell mert te kettő helyett is eszel...ki vagyok.

válasz erre