20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog

2023. október 28.
76.5751
Mariann profilja, adatai
Mariann
Közeledik az év legborzongatóbb éjszakája, Halloween, mely hazánkban is egyre népszerűbb, sokan mennek ilyenkor jelmezes buliba vagy ülnek le a tévé elé, hogy megnézzenek egy izgalmas, rémisztő horrorfilmet. Mai cikkünkben olyan filmeket szeretnénk ajánlani, amit az egész család élvezni tud, így akár a gyerekekkel együtt tölthetünk el egy kissé borzongató estét. Popcornt és nachost bekészíteni, jöhet egy hátborzongató filmezés Halloweenkor!


1. Hókusz pókusz

1993-ban jelent meg a Hókusz pókusz című boszorkányos vígjáték, mely Halloween idején játszódik. A filmben olyan színészeket láthatunk, mint például Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy és Bette Midler. A történet középpontjában a Sanderson nővérek állnak, akiket 300 éve felakasztottak, ám sikerül nekik visszatérni az élők sorába, és ahhoz, hogy ismét fiatalok legyenek, gyerekek életerejére van szükségük. Az izgalmas és néhol vicces film tavaly folytatást kapott, így érdemes a két filmet egymás után megnézni. (Elérhető a Disney+-on)

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog - 2. kép

2. Coco

A Pixar szívmelengető animációs filmje elkalauzol bennünket a mexikói kultúra színes hagyományai közé, megismerhetjük a Dia de los Muertost, ami a halottak napját jelenti. A film középpontjában a fiatal Miguel látható, aki minden idejét a zenével szeretné tölteni, ám ez nem igazán tetszik a családjának. Miguel halottak napján átkel a holtak földjére, ahol családja egyik rejtélyes titkára jön rá. A filmben rengeteg szuper dal csendül fel, miközben megmutatja nekünk mennyire fontos emlékezni azokra, akiket már elveszítettünk. (Elérhető a Disney+-on)

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog - 3. kép

3. A Bridge Hollow-i átok

Ez a kedves, kissé félelmetes családi film tavaly jelent meg, melyben egy tinédzser lány éppen halloweenkor véletlenül elszabadít egy ősi, rosszindulatú szellemet, ami miatt a dekorációk életre kelnek és pusztítást végeznek. Ahhoz, hogy megállítsák a gonoszt, össze kell fognia édesapjával, akivel nem túl szoros a kapcsolatuk. Az apuka egyszerűen ki nem állhatja a Halloween-t, nehezen hiszi el, hogy egy gonosz szellem életre tudja kelteni a dekorációkat. (Elérhető a Netflix-en)

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog - 4. kép

4. Addams Family - A galád család

Az Addams családot talán senkinek sem kell bemutatni, akik viccesek, furcsák és néha elég betegek is. 2019-ben jelent meg egy animációs változat, ami tökéletes választás lehet Halloweenkor, ha egy kis borzongásra vágyna az ember. Ezt a családi filmet már hétéves kortól megtekinthetik a gyerekek. Ha pedig már kicsit nagyobbak a gyerkőcök, akkor az 1991-es filmet is nyugodtan meg lehet nézni, nem lesz igazán ijesztő, de nagyon szórakoztató. (Elérhető HBO Max-on)

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog - 5. kép

5. Libabőr 2 - Hullajó Halloween

A 2015-ös Libabőr című film folytatása, melyben megismerkedhettünk R.L Stine (Jack Black) horrorregényíróval, akinek rémisztő könyvei életre keltek. Most ismét feltárulnak a lakattal őrzött különleges könyvek, melyekből a kiszabaduló lények még nagyobb káoszt csinálnak és sokkal nehezebb őket visszazárni a könyvekbe. Ez a film már 13 év felettieknek ajánlott, mivel a szörnyek egészen rémisztőek benne, de nagyszerű szórakozás, érdemes a film előtt az első részt is megnézni, ha még nem láttuk. (Elérhető HBO Max-on)

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog - 6. kép

+1 Hotel Transylvania filmsorozat

2012-ben jelent meg az első Hotel Transylvania animációs film, melyben megismerhettük a jófej Drakulát, aki egyedül nevei lányát egy hatalmas kastélyban, ahol rengeteg szörny szokott megszállni időközönként. A szörnyek rettegnek az emberektől, ezért titokban tartják a helyet, ám egy váratlan utazó mégis a kastélyhoz keveredik, ahol Drakula lánya, Mavis bele is szeret. A filmsorozat három részből áll, melyek mind viccesek és izgalmasak, érdemes mindegyiket megnézni Halloweenkor. Ezt az egész család élvezni fogja. (Elérhető Netflixen)

5+1 Halloween film, amit az egész család élvezni fog - 7. kép

5 hozzászólás

Minoni

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Végignézős lista lett! mosolygó smiley

válasz erre

Linda

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

A Coco nagyon kedves mese mosolygó smiley szeretem.

válasz erre

Kicsilány06

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

Szuper filmek egytől egyig! Hotel Transylvania nagy kedvenc.

válasz erre

Lili

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

De szuper ajánló! mosolygó smiley

válasz erre

debbie

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hókusz pókusz nagy kedvenc mosolygó smiley a második rész is nagyon jó.

válasz erre