29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

5 szuper könyv júniusra

2024. június 02.
59.4781
Mariann profilja, adatai
Mariann
Beköszöntött a nyár, ami sokak számára a strandolást és a pihenést jelenti, no meg persze egy jó regény elolvasását. Sokan visznek magukkal a partra magukkal valamilyen olvasnivalót, hogy a kikapcsolódás maximális legyen. Mai cikkünkben mutatunk öt olyan regényt, melyek a közelmúltban jelentek meg és strandolásra vagy a nyári pihenéshez tökéletesek lesznek.


1. Lisa Hannett: Viking nők

A kanadai származású írónőnek ez az első magyarul megjelent könyve, ami elrepíti az olvasót a viking nők korába, akiknek nem volt könnyű életük és ebből némi ízelítőt is kapunk. A kötetben olvashatunk feleségekről, anyákról, lányokról, rabszolgákról, özvegyekről és látókról, olyan nőkről, akik számos kegyetlenséget szenvedtek és követtek el, miközben nagy tetteket vittek véghez. A brutalitás nem csak a férfiak életében volt jelen, hanem a nőkében is, minderről pedig kendőzetlenül olvashatunk a Viking nők című regényben.
(Corvina kiadó, 5.990,-)2. Colleen Cambridge: Gyilkosság Mallowan Hallban

Ha imádod Agatha Christiet és a Downton Abbeyt, akkor Colleen Cambridge legújabb regényét is egészen biztosan szeretni fogod, ugyanis egy szuper történelmi krimi, ami szuper olvasmány lesz a nyáron. A könyv középpontjában a neves régész, Max Mallowan és még nevesebb felesége, Agatha Christie házvezetőnője, Phyllida Bright áll, aki imádja a krimiket, Hercule Poirotért egyenesen rajong. A halállal már számtalan alkalommal találkozott papíron, de amikor élőben kell szembesülnie egy holttesttel, teljesen ledöbben.

Phyllida Bright házvezetőnőnek, így nem csak a birtokra érkezett vendégekkel kell megküzdenie, hanem a gyilkossal és az újságírókkal is. Ő azonban nem fél a kihívásoktól, és irodalmi hőse, monsieur Poirot példáját követve a gyilkos nyomába ered. Már csak egy dologra kell figyelnie: azelőtt fejtse meg a bűntényeket, mielőtt külön bejáratú krimije a halálával váratlan véget érne.
(Cartaphilus kiadó, 5.499,-)3. Alex Hay: Házvezetőnők

A házvezetőnőknél maradva mindenképpen érdemes lesz elolvasni Alex Hay új regényét a Házvezetőnőket, ami olyan mintha a Downton Abbey világa találkozna az Ocean's Eleven szellemiségével. Egy fényűző bál és az évszázad rablása, ennél több nem is kell egy jó regényhez. Mrs. King nem egy átlagos házvezetőnő, nem is érdemes vele ujjat húzni, azonban a De Vries-ház ezzel nem volt tisztában, amikor elbocsátották. Mrs. King nem is nézi jó szemmel, hogy kirúgták és bosszút tervez a család ellen.

Persze szüksége lesz egy csapatra is, így jön szóba egy zálogháztulajdonos, egy tehetségéhez méltó szerepre vágyó színésznő, és egy jobb életről álmodozó varrónő. Az év legfényűzőbb álarcos báljának estéjén minden mozdítható dolgot elemelnek a házból, miközben mindenki mulat. A rablás azonban nem csak a pénzről szól, sokkal inkább az igazságról.
(Alexandra kiadó, 5.499,-)4. Sara Bl?del - Mads Peder Nordbo: Feloldva

Ha a nyári forróságban egy vérfagyasztó történetre vágynál, akkor ne hagyd ki Dánia két legsikeresebb krimiírójának legújabb regényét, ami hátborzongató, felkavaró és igazi csemege a skandináv krimik szerelmeseinek. A történet a dániai Tommerup apró városába kalauzolja el az olvasót, ahol először eltűnik egy tanárnő, akiről semmit sem tudni. Ezt követően többen is eltűnnek, de holttest nem kerül elő, ellenben az áldozatok házában rejtélyes Korán-idézetekre lelnek. Liam Stark és Dea Torp felügyelők és Nasszrin, a fiatal, arab származású rendőrnő együttes erővel igyekszik megfejteni a rejtélyt.

Ez azonban nem könnyű, hiszen nincsenek holttestek, és fogalmuk sincs arról, hogy mi lehet a sorozatgyilkos motivációja. Mikor azonban végül összeáll a kép, a nyomozóknak szörnyű kérdéssel kell szembenézniük: milyen érzés lehet az, amikor minden feloldódik: a bűneid, a tested, az életed?
(Alexandra kiadó, 5.499,-)5. Millie Bobby Brown: Tizenkilenc lépcsőfok

Még tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy megjelent a népszerű Stranger Things sorozat fiatal színésznőjének első regénye, a Tizenkilenc lépcsőfok, mely végre hazánkban is megjelent. Millie Bobby Brown családja történetét és a második világháború kevésbé ismert tragédiáját mutatja be első könyvében. A történet megtörtént eseményeket dolgoz fel, amit a színésznő narrációjában olvashatunk el. A könyv középpontjában a 18 éves Nellie Morris áll, aki jól tudja, mit kell tennie, amikor felüvöltenek a légvédelmi szirénák: felkapja hétéves húgát, és családjával a metróállomásból kialakított közeli óvóhelyre sietnek, ahol a lépcsőn tizenkilenc lépést kell megtenni lefelé a biztonságig.

A kegyetlen világháború nem csak traumákat, de boldogságot is hozhat, méghozzá egy amerikai pilótával való véletlen találkozásnak köszönhetően Nellie rájön, hogy a légvédelmi szirénákon és a bombakráterekkel borított utcákon túl létezik egy másik világ, ahol békére és boldogságra lelhet. Ám miközben jövőjét tervezgeti Rayjel, egy légiriadó alatt szörnyű katasztrófa sújt le. A kérdés már csak az: képes lesz-e az újrakezdésre?
(Cartaphilus kiadó, 5.990,-)4 hozzászólás

Kicsilány06

2 hete és 3 napja

Szuper ajánló, köszönjük!

válasz erre

bababum

2 hete és 4 napja

Nagyon szeretem a könyvajánlókat, mindig olyan jó könyvek vannak.

válasz erre

Enci

2 hete és 4 napja

A Millieére nagyon kíváncsi vagyok.

válasz erre

Lili

2 hete és 5 napja

Imádom az ilyen ajánlókat, köszi! mosolygó smiley

válasz erre