20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

4+1 tuti tipp az olcsó nyaraláshoz

2015. május 03.
2.3411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Lassan itt a nyár, a nyaralási szezon, ezért sokan már tervezgetik a nyári programokat és a nagyobb kikapcsolódást is, sokan pedig szeretnék nagyon olcsón kihozni a legtöbbet a pénzükből. Ha te is ebben a cipőben jársz, érdemes megfogadnod az alábbi tuti tippeket ahhoz, hogy minimalizáld a költségeket.4+1 tuti tipp az olcsó nyaraláshoz - 2. kép

1. Az internet csodákra képes!

Ma már mindenki rendelkezik internet-hozzáféréssel, így mielőtt nyaralást foglalnánk vagy megszerveznénk mindent, nézzünk körül alaposabban a világhálón. Soha ne törődjünk bele az ajánlott oldalak listájába, nézzünk mindig a keresők mélyére, mert mindig van olcsóbb és jobb szállás vagy étterem. Ha valahol csak egy ezressel olcsóbb egy éjszaka, és ugyanennyivel az étel, az egy két főre szóló egy hetes nyaralás során máris 28 ezer forintos spórolás, ami nem kevés pénz. Vessük össze az árakat, mérlegeljünk, és ne fogadjuk el rögtön azt, amit a hirdetések az arcunkba tolnak.

2. Fontoljuk meg az időpontot!

Noha a legtöbben mindig a nyár kellős közepén mennek nyaralni, mert akkor van jó idő, és akkor vannak a legjobb programok, ezt azonban érdemes elfelejteni, ha olcsó kikapcsolódásra vágyunk. A főszezon ugyanis mindig drágább, ezen felül pedig nem csak nyáron lehet jó programokat találni, és a kellemes idő sem feltétlenül ennek függvénye, pláne amennyiben valami mediterrán tengerpartot célzunk meg úti célként. Ha nem a főszezonban nyaralunk, akár 50-60 ezer forintot is megspórolhatunk mindent összevetve.

3. Mindent szervezz meg alaposan!

Rengeteget spórolhatunk a nyaraláson, ha igyekszünk úgyszólván terv szerint kikapcsolódni. Ez nem jelenti azt, hogy nincs helye a spontaneitásnak, de például amennyiben összeszervezzük az utat másokkal, esetleg bevállaljuk a tömegközlekedést, előre kinézzük, hogy hol fogunk minden nap enni, és miket szeretnénk megnézni, akkor nem csak rengeteget spórolhatunk, hanem ezen felül meglepetés sem ér minket az anyagiak tekintetében.

4+1 tuti tipp az olcsó nyaraláshoz - 3. kép


4. Étkezzetek okosan!

Noha az is egy nagyszerű megoldás, ha úgy megyünk el nyaralni, hogy a helyszínen főzünk, esetleg előre főzünk néhány napra - ez különösen hasznos a nagycsaládosok esetében -, de ha nem akarjuk ezzel "égetni" magunkat, akkor érdemes mindig az akciókra hajtani. A gyorséttermek, a kisebb fogadók már külföldön is nagyon jó áron kínálnak ételeket, és ha közben be-becsúszik egy-egy konzerv vagy zacskós leves, abba azért nem halunk bele. Érdemes tovább az út során kávét termoszolni, mert a benzinkutakon bizony akár több ezer forintot is elszórhatunk csak erre.

+1. Spórolj a szálláson!

Hogy miként lehet a szálláson spórolni? Nevetségesen egyszerűen, a lényeg, hogy kerüljétek el a nagy hoteleket és moteleket, és válasszátok a kisebb panziókat, esetleg az olyan helyeket, ahol tényleg csak egy szoba és egy fürdő van, és feleannyit kérnek a szobáért, mintha egy egész lakrészt kibérelnénk. A legolcsóbb természetesen az, ha olyan helyre megyünk nyaralni, ahol egy ismerősünknek van nyaralója, és ott megszállhatunk néhány napra. Ezzel több tízezer forintot is meg tudunk majd takarítani!
2 hozzászólás

bonita

9 éve, 10 hónapja és 6 napja

Ha valaki túlságosan megszervezi a nyaralását az könnyen unalmassá válhat. A nyaralásra költeni kell, de persze ésszerűen.

válasz erre

Minoni

9 éve, 10 hónapja és 7 napja

Én mondjuk pont nem a szálláson szoktam spórolni, főleg ha külföldre megyek.

válasz erre